1. ok, i&#39;ve been wondering about this a few days and thought you folks might be able to help

i&#39;ve sat 5 tests so far (well, 4 really, cos we missed one) and my marks for those 5 are:

24/25, 17/20, 14/20, 0/40 and 18/30

now, is my average percentage the sum of the marks i have divided by the total available marks (e.g. (24+17+14+0+18)/(25+20+20+40+30))

or is it the average of the individual percentage scores?

any help would be appreciated, thanks

2. ** REGISTER to REMOVE This Ad On The Site!! **
3. Whichever looks better. I&#39;d ignore the one you didn&#39;t take.

4. 24/25 = 9.6/10
17/20 = 8.5/10
14/20 = 7/10
0/40 = 0/10
18/30 = 6/10

9.6 + 8.5 + 7 + 0 + 6 = 31.1

31.1/50 = 62.2%

5. Originally posted by Billy_Dean@16 November 2003 - 17:18
Whichever looks better. I&#39;d ignore the one you didn&#39;t take.

ha ha - not if he wants to be honest.
You do wanna be honest noob??

6. Originally posted by Skweeky@16 November 2003 - 16:22
24/25 = 9.6/10
17/20 = 8.5/10
14/20 = 7/10
0/40 = 0/10
18/30 = 6/10

9.6 + 8.5 + 7 + 0 + 6 = 31.1

31.1/50 = 62.2%
that was what i was thinking, but it seems like quite a high average considering i&#39;ve not done one of the exams

7. Originally posted by UKMan@16 November 2003 - 16:23
ha ha - not if he wants to be honest.
You do wanna be honest noob??

8. add the total score, add the total "out of" then divide *100

which is 54.1%

9. Originally posted by Skweeky@16 November 2003 - 17:22
24/25 = 9.6/10
17/20 = 8.5/10
14/20 = 7/10
0/40*&nbsp; = 0/10
18/30 = 6/10

9.6 + 8.5 + 7 + 0 + 6 = 31.1

31.1/50 = 62.2%
points earned: 24+17+14+0+18= 73
points possible: 25+20+20+40+30= 135

avg= 73/135= 54.1%

avg after you ace the next one= 73+40/135=83.7%

Sweeky gave your averages for each test, but did not take into account that each test has a different weighting.

Example:
test 1: 90/100 =9/10
test 2: 10/20 =5/10

14/20=70% but since test 1 has 5x the points, the final average must reflect this. A 90 out of 100 would be equivalent to 5 tests where you score 18/20 so

18/20=9/10
18/20=9/10
18/20=9/10
18/20=9/10
18/20=9/10
10/20=5/10

50/60= 83.3%

Hope that was clear.

10. Actual x 100 = Percentage Score
Poss

So the ~54% is right, but you multiply by 100 to get the percentage.

When you get your other mark just add it to the top line.

Bloody Tax Dodgers.

11. Hobbes,

I suppose you could also do a weighted mark-up if called upon to do so

Page 1 of 4 1234 Last

#### Posting Permissions

• You may not post new threads
• You may not post replies
• You may not post attachments
• You may not edit your posts
•