Your Ad Here Your Ad Here
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Setting Up Wireless Cable broadband???

  1. #1
    Josh's Avatar QX9650 @ 4.02Ghz
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Stokesley UK
    Age
    30
    Posts
    292
    Hello,
    i have a friend that has NTL Broadband 1mb and he wishes to have wireless he has a fixed desktop and a laptop he wants laptop to be connect wireless what hardcware do i need to do this please help.

  2. Software & Hardware   -   #2
    Busyman's Avatar Use Logic Or STFU!!!
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Washington D.C.
    Posts
    13,839
    Quote Originally Posted by hardstyle_rave
    Hello,
    i have a friend that has NTL Broadband 1mb and he wishes to have wireless he has a fixed desktop and a laptop he wants laptop to be connect wireless what hardcware do i need to do this please help.
    I use a D-Link wireless 4-port router.

    I also have D-Link wireless cards in both of my laptops.

    Use 802.11g. Very inexpensive.
    Silly bitch, your weapons cannot harm me. Don't you know who I am? I'm the Juggernaut, Bitchhhh!

    Flies Like An Arrow, Flies Like An Apple
    ---12323---4552-----
    2133--STRENGTH--8310
    344---5--5301---3232

  3. Software & Hardware   -   #3
    maebach's Avatar Team FST Captain
    Join Date
    May 2005
    Location
    burlington, Ontario
    Posts
    5,341
    ive got a belkin router, with a card(upstairs) and toshiba satelite laptop. But I've got DSL.

  4. Software & Hardware   -   #4
    Josh's Avatar QX9650 @ 4.02Ghz
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Stokesley UK
    Age
    30
    Posts
    292
    So do i need a Router or a gateway whats difference and does the router or gateway go straight into main pc

  5. Software & Hardware   -   #5
    You need to look for a router, I sugest getting Wireless-G (802.11g) AP like this one. (does not to be that fancy)

  6. Software & Hardware   -   #6
    Busyman's Avatar Use Logic Or STFU!!!
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Washington D.C.
    Posts
    13,839
    Quote Originally Posted by hardstyle_rave
    So do i need a Router or a gateway whats difference and does the router or gateway go straight into main pc
    Coax from wall goes to cable modem

    Cable modem ethernet cable goes to WAN port of router

    Ethernet cable from NIC card of PC goes to a numbered port in router
    Silly bitch, your weapons cannot harm me. Don't you know who I am? I'm the Juggernaut, Bitchhhh!

    Flies Like An Arrow, Flies Like An Apple
    ---12323---4552-----
    2133--STRENGTH--8310
    344---5--5301---3232

  7. Software & Hardware   -   #7
    peat moss's Avatar Software Farmer BT Rep: +15BT Rep +15BT Rep +15
    Join Date
    May 2003
    Location
    Delta B.C. Canada
    Posts
    10,816
    I saved this for a friend of mine hope it helps . Its pretty basic but some helpful hints

    http://reviews.cnet.com/4520-11334_7-5512709-9.html.





    I had forgoten that it comes with movies aswell, pretty funny but hey use what you need .
    Last edited by peat moss; 08-17-2005 at 01:57 AM.

  8. Software & Hardware   -   #8
    Josh's Avatar QX9650 @ 4.02Ghz
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Stokesley UK
    Age
    30
    Posts
    292
    Ah right so i have my cable from wall to modem then my cable to router then cable to main pc now dopes that pc need wireless or just others that i want to be on the network

  9. Software & Hardware   -   #9
    lynx's Avatar .
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Yorkshire, England
    Posts
    9,810
    It is easiest to set up your wireless router with a wired connection. Once you've set it up, if your main pc is static and within easy reach then you may as well continue to use a wired connection.

    Otherwise you can set your main pc to use a wireless connection instead if you wish, it is entirely up to you. You may find things get a little confusing if you try to use both at the same time on the same pc though, not recommended.
    .
    Political correctness is based on the principle that it's possible to pick up a turd by the clean end.

  10. Software & Hardware   -   #10
    Josh's Avatar QX9650 @ 4.02Ghz
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Stokesley UK
    Age
    30
    Posts
    292
    Well he has a static pc that wont go away from cable point its just his laptop he wants wireless

    EDIT:
    Well i have found what i think i need and its the Linksys WRT54G Router and the Linksys WPC546 PCMCIA for the laptop. Is this all need to do this i have the modem to connect to router.

    Wall > Cable Modem > Router > PC (Wired)
    Laptop (Wireless from the router hooked up to pc)

    Is that correct

    EDIT2:I use ADSL so cable stuff very different to me but i understand now as u need a cable modem to use the router unlike ADSL Wireless routers that plug atraight into wall cable ones need a cable modem first i will order this stuff and see how to Cable NTL ISP wireless goes
    Last edited by Josh; 08-18-2005 at 08:36 PM.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •