Your Ad Here Your Ad Here
Results 1 to 6 of 6

Thread: Gigabit Ethernet! sweetness

  1. #1
    Wolfmight's Avatar Poster BT Rep: +1
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Location: Location:
    Posts
    5,873

    Yea, I know it's a switch, but I got it $30 cheaper than newegg's price at CompUSA. Sets up quick with automation and is much faster than my old router. Not to worry about a firewall, my other router didn't have one either...but my DSL modem has always had a good one since it was made this year.
    Who here uses a Gigabit Router or Switch with Cat6 (or 5e) cables and the 1000mbps NICs? I just got a Gigabit Switch and it freakin rules! I can view high quality footage located on another machine without that blasted lag! (I'm talking HD footage)

    What's your scoop on Gigabit and/or Cat6 Ethernet cables?
    --
    Last edited by Wolfmight; 09-03-2005 at 05:22 AM.

  2. Software & Hardware   -   #2
    Wolfmight's Avatar Poster BT Rep: +1
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Location: Location:
    Posts
    5,873
    Actually, the transfer speeds are not exactly a gig a second. I had a feeling it wouldn't be, but my 1000mbps NIC cards just came in and I have them all hook up now. The transfer speed is faster, but nothing near a gig a second. I hear the hardrive speeds can't keep up with the LAN, so it tends to go at rather a 10%-18% overal useage of the LAN's speed when transfering files. Blasted hardrives are keeping us from our speed.

    Example:
    A dual 4ghz CPUs system with 3gb DDR3 Ram and the fastest graphics card on the market...but that dam hardrive still has to looooaaa........aaaaa......a.a.a.....a.aaa....ad your software.

    Dont you just hate laaaaaa.a.a.a.A.a.a.aaaa?aa.a_a.a.a.ag?
    We need 500GB+ Memory drives that store data and prevent fragmentation...as well as the 100,000rpm estimation speed of "if-it-were-disk"

    ...yea I'm half asleep and it's 12:24 am. goodnight............



















    < bush jr's lil smirk.... what a butthole frukin shizer
    Last edited by Wolfmight; 09-03-2005 at 05:33 AM.

  3. Software & Hardware   -   #3
    Virtualbody1234's Avatar Forum Star BT Rep: +2
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Canada
    Posts
    11,497
    10 to 18% you say? Hmmm.

    I think it's more like 1 gigabit isn't 1 gigabyte. Transfer speeds should be 1/8 of a GB per second. It just happens that 1/8 is 12.5%.

    Nothing to do with your HDD.

  4. Software & Hardware   -   #4
    Busyman's Avatar Use Logic Or STFU!!!
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Washington D.C.
    Posts
    13,839
    Quote Originally Posted by Wolfmight

    Yea, I know it's a switch, but I got it $30 cheaper than newegg's price at CompUSA. Sets up quick with automation and is much faster than my old router. Not to worry about a firewall, my other router didn't have one either...but my DSL modem has always had a good one since it was made this year.
    Who here uses a Gigabit Router or Switch with Cat6 (or 5e) cables and the 1000mbps NICs? I just got a Gigabit Switch and it freakin rules! I can view high quality footage located on another machine without that blasted lag! (I'm talking HD footage)

    What's your scoop on Gigabit and/or Cat6 Ethernet cables?
    --
    Waste of money unless your old stuff is messed up or or just starting out.
    Silly bitch, your weapons cannot harm me. Don't you know who I am? I'm the Juggernaut, Bitchhhh!

    Flies Like An Arrow, Flies Like An Apple
    ---12323---4552-----
    2133--STRENGTH--8310
    344---5--5301---3232

  5. Software & Hardware   -   #5
    Wolfmight's Avatar Poster BT Rep: +1
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Location: Location:
    Posts
    5,873
    My old stuff burnt up. I basically payed just a little more than "my old one" cost back then. No big deal.

    I do notice my Internet connection speed is abnormally high sometimes. Normally I get 300-370kb/s, but there are sometimes when I get 400 or even 500kb/s for about 20 seconds! What causes that? My ISP says their giving me 3000kbs down, but maybe they give me extra bandwidth during low traffic times.
    Last edited by Wolfmight; 09-03-2005 at 05:05 PM.

  6. Software & Hardware   -   #6
    Busyman's Avatar Use Logic Or STFU!!!
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Washington D.C.
    Posts
    13,839
    Quote Originally Posted by Wolfmight
    My old stuff burnt up. I basically payed just a little more than "my old one" cost back then. No big deal.
    Agreed. I went from a b to an extreme g router 'cause my old one was screwing up. I haven't noticed a speed increase though.
    Silly bitch, your weapons cannot harm me. Don't you know who I am? I'm the Juggernaut, Bitchhhh!

    Flies Like An Arrow, Flies Like An Apple
    ---12323---4552-----
    2133--STRENGTH--8310
    344---5--5301---3232

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •