Your Ad Here Your Ad Here
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 23

Thread: Changing head light bulb in civic 03

  1. #1
    sameer0807's Avatar I aIn'T nO sErIoUs
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    - = C.a.N.a.D.A = -
    Age
    30
    Posts
    961
    does anyone over here knw how to change the headlights bulb in honda civic 03? I have tried, but i cant get the damn headlight out so that i can change bulb. Its such a pain in ass......I really need some instructions here. F'kin honda. So complicated!

    "I'll be here... I'll be 'waiting'...here... I'll be waiting... for you ... so... If you come here... You'll find me. I promise..."

  2. The Drawing Room   -   #2
    tesco's Avatar woowoo
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Canadia
    Posts
    24,069
    I tihnk the manual should say how to change the bulb as it is a pretty standard thing to do.

    Usually i think it's just either pull out the light along with the wires and connector by twisting at the connector to get the light out of it's holder (i really don't know the right terms).
    The other idea is to remove the whole fixture from the car by removing 2 or 3 screws to get it out, you can then get easier access to the connector and bulb you will need to remove.

  3. The Drawing Room   -   #3
    Virtualbody1234's Avatar Forum Star BT Rep: +2
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Canada
    Posts
    11,497
    You don't need to remove the whole light.

    Look at the back where the bulb is inserted. Follow the wires and you'll see that there is a plastic ring with ridges around the socket. The ridges act as a grip that you need to turn counterclockwise. It turns and stops at about 1/4 turn. Once the ring is in that position you can then pull the bulb out of the socket. Some wiggling is needed to get it out. Disconnect the wire socket from the old bulb.

    Be sure to not touch the glass of the new bulb. Reconnect the wires to the new bulb. Reinsert the bulb and retighten the ring and you're done.

  4. The Drawing Room   -   #4
    sameer0807's Avatar I aIn'T nO sErIoUs
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    - = C.a.N.a.D.A = -
    Age
    30
    Posts
    961
    thats what i thought too, but i have read somewhere that you will need to take the whole damn light thingy out, and you cant take it out unless you remove the front bumper or something.

    I'm not 100% sure abt that, so I'm waiting for someone to reply who has civic 01+ model and have changed the head light bulb.

    Mean while i will try to follow what rossco & Virtualbody1234 have said, but I highly doubted its that easy with civic. Trust me!

    "I'll be here... I'll be 'waiting'...here... I'll be waiting... for you ... so... If you come here... You'll find me. I promise..."

  5. The Drawing Room   -   #5
    Virtualbody1234's Avatar Forum Star BT Rep: +2
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Canada
    Posts
    11,497
    Trust me. I've done it many times and I own a Civic.

  6. The Drawing Room   -   #6
    clocker's Avatar Shovel Ready
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    15,388
    Quote Originally Posted by Virtualbody1234
    Trust me. I've done it many times and I own a Civic.
    Do Civics eat a lot of bulbs?
    "I am the one who knocks."- Heisenberg

  7. The Drawing Room   -   #7
    Virtualbody1234's Avatar Forum Star BT Rep: +2
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Canada
    Posts
    11,497
    Quote Originally Posted by clocker
    Quote Originally Posted by Virtualbody1234
    Trust me. I've done it many times and I own a Civic.
    Do Civics eat a lot of bulbs?
    No. I've just changed many for other people too.

  8. The Drawing Room   -   #8
    clocker's Avatar Shovel Ready
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    15,388
    Would you change mine?

    I don't have a Civic.
    "I am the one who knocks."- Heisenberg

  9. The Drawing Room   -   #9
    bigdawgfoxx's Avatar Big Dawg
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Texas
    Age
    29
    Posts
    3,833
    its very easy on chevys lol..if u have a chevy i can change it clocker haha
    [SIZE=1]AMD 4200 X2 @ 2.65Ghz, ASRock 939-VSTA
    1.75GB PC3200, 2 X 160GB Seagate w/ 8MB Buffer
    HIS Radeon X800 Pro, Antec Super Lanboy Aluminum

  10. The Drawing Room   -   #10
    Virtualbody1234's Avatar Forum Star BT Rep: +2
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Canada
    Posts
    11,497
    Quote Originally Posted by clocker
    Would you change mine?

    I don't have a Civic.
    Sure. The only thing I ask is that you bring it to me.

Page 1 of 3 123 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •