Your Ad Here Your Ad Here
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: Wireless Router Probs.

  1. #1
    hugoharding's Avatar its changed since 02
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    London
    Age
    30
    Posts
    298
    Me and my housemates just bought us a 3COM wireless router.
    But every so often the online connection drops, we can still connect to the router, but the router doesn't connect to the internet.
    We have TalkTalk ADSL.
    And you have to turn the router off, then on again, wait a bit, sometimes do this two or three times before it goes back online.

    Is this 3COM or TalkTalk that the problem is with?

    Cheers,
    Hugo.
    Last edited by hugoharding; 09-30-2005 at 04:11 PM.

  2. Software & Hardware   -   #2
    j2k4's Avatar en(un)lightened
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Oh, please...
    Posts
    15,254
    Do you use any 2.4 G phone hardware?

    Beaucoup problemos, there.

    Disconnect any of that stuff and see how it works.

    Turn off the microwave while you're checking...
    “Think about how stupid the average person is, and then realize that half of 'em are stupider than that.” -George Carlin

  3. Software & Hardware   -   #3
    hugoharding's Avatar its changed since 02
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    London
    Age
    30
    Posts
    298
    What exactly is 2.4 G phone hardware, I don't think we do but could you clear up what it is.

  4. Software & Hardware   -   #4
    Samurai's Avatar Usenet Fanboy
    Join Date
    May 2003
    Location
    London, United Kingdom
    Age
    35
    Posts
    4,532
    Quote Originally Posted by hugoharding
    What exactly is 2.4 G phone hardware, I don't think we do but could you clear up what it is.
    http://www1.linksys.com/products/wirelessstandards.asp



    Do you have anything which would interfere with the same band that your router is on?

  5. Software & Hardware   -   #5
    hugoharding's Avatar its changed since 02
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    London
    Age
    30
    Posts
    298
    Ok, we have a cordless phone so when my housemate's off it i'll try.
    Using neighbours wireless network at the moment, they don't secure it.

  6. Software & Hardware   -   #6
    maebach's Avatar Team FST Captain
    Join Date
    May 2005
    Location
    burlington, Ontario
    Posts
    5,341
    Quote Originally Posted by hugoharding
    Using neighbours wireless network at the moment, they don't secure it.
    can that be illegal?

  7. Software & Hardware   -   #7
    hugoharding's Avatar its changed since 02
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    London
    Age
    30
    Posts
    298
    Quote Originally Posted by maebach
    Quote Originally Posted by hugoharding
    Using neighbours wireless network at the moment, they don't secure it.
    can that be illegal?
    Take a look where you are, FILESHARINGtalk.com

    Are you saying that you didn't find this place through downloading films, music etc.?

  8. Software & Hardware   -   #8
    j2k4's Avatar en(un)lightened
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Oh, please...
    Posts
    15,254
    Quote Originally Posted by hugoharding
    Quote Originally Posted by maebach

    can that be illegal?
    Take a look where you are, FILESHARINGtalk.com

    Are you saying that you didn't find this place through downloading films, music etc.?
    Maybe Sam should have said dangerous?

    Your neighbor could cause you some difficulties if he found you out.

    Your problem with the FST crowd is a bit more...dispersed, or diffused.

    See what I mean?
    “Think about how stupid the average person is, and then realize that half of 'em are stupider than that.” -George Carlin

  9. Software & Hardware   -   #9
    hugoharding's Avatar its changed since 02
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    London
    Age
    30
    Posts
    298
    I know what you mean. We're only doing it temporarily till we get our router going again.

    I unplugged the wireless phone, but I still couldn't get our router to work, we haven't got a microwave so thats not an issue.

    On the front of the router thre are four lights:

    Power, Sync, Online, WLAN

    When its working all four lights on, then it drops the connection and the online light goes out.
    But now the Sync light has gone out and it's just got Power and WLAN on.

    Confusing me, we're going to give 3COM a call tomorrow, but i figured you guys here will probably be more helpful than someone in a call centre who doesn't really know what they're on about.

    Anyone got any ideas what could be up with it?

  10. Software & Hardware   -   #10
    j2k4's Avatar en(un)lightened
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Oh, please...
    Posts
    15,254
    I'm no expert, and have only set up my own (Linksys), but I researched them a bit before I bought mine, with an eye toward ease-of-use and set-up.

    While I'm aware 3-Com is an industry standard, it may be the case you've got a unit not suited for your particular application, or possibly your documentation is incomplete?

    I don't recall any 3-Com being mentioned as a popular router for personal use, but I may be wrong about that, too.

    Calling 3-Com wouldn't be a bad idea, at that...
    “Think about how stupid the average person is, and then realize that half of 'em are stupider than that.” -George Carlin

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •