Your Ad Here Your Ad Here
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: upgrading computer??

  1. #1
    I first purchased my current computer in 2003.
    it is a compaq with these specs:

    System Information
    ------------------

    Machine name: YOUR-N3TY7ATHD5
    Operating System: Windows XP Home Edition (5.1, Build 2600) Service Pack 1 (2600.xpsp2.030422-1633)
    Language: English (Regional Setting: English)
    System Manufacturer: Compaq Presario 06
    System Model: DC475A-ABA S3000NX NA110
    BIOS: Phoenix - AwardBIOS v6.00PG
    Processor: AMD Athlon(tm) XP 2000+, ~1.7GHz
    Memory: 224MB RAM
    Page File: 188MB used, 358MB available
    Windows Dir: C:\WINDOWS
    DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)

    Display Devices
    ---------------
    Card name: S3 Graphics ProSavageDDR
    Manufacturer: S3 Graphics Co., Ltd.
    Chip type: S3 ProSavage DDR
    DAC type: S3 SDAC
    Device Key: Enum\PCI\VEN_5333&DEV_8D04&SUBSYS_90121509&REV_00
    Display Memory: 32.0 MB
    Current Mode: 1024 x 768 (32 bit) (60Hz)

    Sound Devices
    -------------
    Description: VIA AC'97 Audio (WAVE)
    Default Sound Playback: Yes
    Default Voice Playback: Yes
    Hardware ID: PCI\VEN_1106&DEV_3059&SUBSYS_90121509&REV_50

    Sound Capture Devices
    ---------------------
    Description: VIA AC'97 Audio (WAVE)
    Default Sound Capture: Yes
    Default Voice Capture: Yes
    Driver Name: viaudios.sys
    Driver Version: 6.14.0001.3950 (English)

    I have no problems playing old school games with my pc but, I cant even thank about playing current PC games like fear and call of duty 2. I would like some suggestions on what i should upgrade on my computer to be able to play these games with all the settings turned up. I dont want to lower in game settings so the frame rate doesn't drop. the only thing i currently have purchased is a
    120 GB hard drive and it is inside my playstation 2, is it possible to delete all of the games on the ps2 hard drive and have the computer shop in my neighborhood install it as a second hard drive when they upgrade this computer?


    thanks in advance to anyone who can help
    Last edited by Fastrap; 12-09-2005 at 12:36 AM.
    (OSWINDOWS XP
    (PROCESSORAMD ATHLON XP 2000+, MMX, 3DNOW, ~1.7GHz
    (MEMORY 224 MB RAM
    (DIRECT X 9.0b
    (DISPLAY S3 Graphics ProSavageDDR
    (SOUND): VIA AC'97 AUDIO (WAVE)

  2. Software & Hardware   -   #2
    peat moss's Avatar Software Farmer BT Rep: +15BT Rep +15BT Rep +15
    Join Date
    May 2003
    Location
    Delta B.C. Canada
    Posts
    10,816
    Sell your computer and buy a new one , you'd just be wasting your money upgrading your current one .

  3. Software & Hardware   -   #3
    tesco's Avatar woowoo
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Canadia
    Posts
    24,069
    Or if you really just want to upgrade the current one you should definately get more ram, atleast 512mb maybe 1gb.
    A new video card for sure as well.

  4. Software & Hardware   -   #4
    peat moss's Avatar Software Farmer BT Rep: +15BT Rep +15BT Rep +15
    Join Date
    May 2003
    Location
    Delta B.C. Canada
    Posts
    10,816
    Thats just it Ross he's probably limited at 512 mb .


    http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/p...product=311368

  5. Software & Hardware   -   #5
    lynx's Avatar .
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Yorkshire, England
    Posts
    9,810
    Quote Originally Posted by peat moss
    Thats just it Ross he's probably limited at 512 mb .


    http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/p...product=311368
    Memory Max 1 GB
    .
    Political correctness is based on the principle that it's possible to pick up a turd by the clean end.

  6. Software & Hardware   -   #6
    Quote Originally Posted by lynx
    Memory Max 1 GB

    so i can buy a gig of ram and it will work right?
    (OSWINDOWS XP
    (PROCESSORAMD ATHLON XP 2000+, MMX, 3DNOW, ~1.7GHz
    (MEMORY 224 MB RAM
    (DIRECT X 9.0b
    (DISPLAY S3 Graphics ProSavageDDR
    (SOUND): VIA AC'97 AUDIO (WAVE)

  7. Software & Hardware   -   #7
    you guys are confusing me.

    Can I upgrade my PC or not?
    (OSWINDOWS XP
    (PROCESSORAMD ATHLON XP 2000+, MMX, 3DNOW, ~1.7GHz
    (MEMORY 224 MB RAM
    (DIRECT X 9.0b
    (DISPLAY S3 Graphics ProSavageDDR
    (SOUND): VIA AC'97 AUDIO (WAVE)

  8. Software & Hardware   -   #8
    fkdup74's Avatar Pneuberator.
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    3,616
    Quote Originally Posted by lynx
    Memory Max 1 GB
    you walked right into that one peat

    can't find anything on HPs site (not surprising), but,
    you my have an MS-6390 mATX mobo (what mine had at least)
    which isn't a bad mobo, it's just old, and....well.....old

    you should have an AGP 8x slot, which is serviceable,
    and 2 DIMM slots that you can run up to 1GB (512MB x2) DDR333/400
    (it'll only run at 266 MHz, but with slightly improved timings)

    it runs OK with some hardware upgrading at least IME
    pretty solid board that took a lot of abuse from me and kept ticking
    but the bus speed just...well....kinda sucks.....266MHz
    and it's socket A, which has been phas(-ing/ed?*) out for quite some time
    the HDD is chitty too, a 5400 RPM job

    probably better to just grin n bear it for now,
    and save up the dough for a 64 bit upgrade
    keep the compaq for fuggin around with office apps, old OSs, or something
    or sell it for 50 bucks



    *think they're pretty much not selling em anymore


    -edit-
    Quote Originally Posted by Fastrap
    you guys are confusing me.

    Can I upgrade my PC or not?
    you can, at least the RAM & gfx, which you will need to run higher end games
    onboard gfx really dont cut it with games, unless you're talking Minesweeper or something
    Last edited by fkdup74; 12-09-2005 at 06:53 PM.

  9. Software & Hardware   -   #9
    Quote Originally Posted by fkdup74
    Quote Originally Posted by lynx
    you walked right into that one peat

    can't find anything on HPs site (not surprising), but,
    you my have an MS-6390 mATX mobo (what mine had at least)
    which isn't a bad mobo, it's just old, and....well.....old

    you should have an AGP 8x slot, which is serviceable,
    and 2 DIMM slots that you can run up to 1GB (512MB x2) DDR333/400
    (it'll only run at 266 MHz, but with slightly improved timings)

    it runs OK with some hardware upgrading at least IME
    pretty solid board that took a lot of abuse from me and kept ticking
    but the bus speed just...well....kinda sucks.....266MHz
    and it's socket A, which has been phas(-ing/ed?*) out for quite some time
    the HDD is chitty too, a 5200 RPM job

    probably better to just grin n bear it for now,
    and save up the dough for a 64 bit upgrade
    keep the compaq for fuggin around with office apps, old OSs, or something
    or sell it for 50 bucks



    *think they're pretty much not selling em anymore

    see? i dont even know what you just typed
    (OSWINDOWS XP
    (PROCESSORAMD ATHLON XP 2000+, MMX, 3DNOW, ~1.7GHz
    (MEMORY 224 MB RAM
    (DIRECT X 9.0b
    (DISPLAY S3 Graphics ProSavageDDR
    (SOUND): VIA AC'97 AUDIO (WAVE)

  10. Software & Hardware   -   #10
    fkdup74's Avatar Pneuberator.
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    3,616
    Quote Originally Posted by Fastrap
    see? i dont even know what you just typed
    the short & skinny of it:

    you're thinking of pouring money into an older, slower system

    the only serviceable parts in that PC are the video and memory
    if, by chance, you find that your processor is lacking,
    you most likely will not be able to upgrade it
    (although I do have an Athlon XP 2400 collecting dust if you want it)
    Last edited by fkdup74; 12-09-2005 at 07:01 PM.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •