Your Ad Here Your Ad Here
Results 1 to 9 of 9

Thread: Which is faster? A problem for the proud hardware techies out there.

  1. #1
    Wolfmight's Avatar Poster BT Rep: +1
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Location: Location:
    Posts
    5,873

    Question Mark

    Ok, there are three sticks of DDR Ram. Now I'm wondering which combination would put out the most output.

    They are:

    256MB DDR PC2700
    256MB DDR PC3200
    512MB DDR PC3200

    Now,
    I could have 768MB of PC3200 speed
    -or-
    I could have 1GB of an average speed between the 75% PC 3200 and 25% PC2700.
    (or was it just 2700 for all the RAM? I'd like to know more about the speeds and how the work together)

    Which would be faster and overall better?


    I can't really go buy an extra 256MB of DDR3200 right now, so I'm just wanting to use either configuration for the time being.
    Last edited by Wolfmight; 12-20-2005 at 10:52 PM.

  2. Software & Hardware   -   #2
    clocker's Avatar Shovel Ready
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    15,388
    Fastest= PC3200 + PC3200
    "I am the one who knocks."- Heisenberg

  3. Software & Hardware   -   #3
    Wolfmight's Avatar Poster BT Rep: +1
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Location: Location:
    Posts
    5,873
    Thanks, I was using all three last time and am looking foward to a little boost. My mobo hasn't arrived yet, so I sit here and wait...using a friend's computer.

  4. Software & Hardware   -   #4
    Virtualbody1234's Avatar Forum Star BT Rep: +2
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Canada
    Posts
    11,497
    PC3200 runs at 400MHz.
    PC2700 runs at 333MHz.

    Don't add the PC2700 because it will slow them all down to 333MHz.

  5. Software & Hardware   -   #5
    tesco's Avatar woowoo
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Canadia
    Posts
    24,069
    What processor do you have?

  6. Software & Hardware   -   #6
    Wolfmight's Avatar Poster BT Rep: +1
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Location: Location:
    Posts
    5,873
    AMD Sempron 64 2800
    It is...64-bit. I've checked

  7. Software & Hardware   -   #7
    abu_has_the_power's Avatar I have cool stars
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    6,503
    if u mix up pc3200 and pc2700, all your ram will run @ pc2700

  8. Software & Hardware   -   #8
    tesco's Avatar woowoo
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Canadia
    Posts
    24,069
    Just use the PC3200 then.

  9. Software & Hardware   -   #9
    harrycary's Avatar Poster
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Omaha, Ne USA
    Posts
    1,078
    is your mobo dual channel capable? some require the matched pairs be used in color-coded slots on the board itself.

    if not, using matched pairs is preferred anyways. performance may be better than addng that stick of 512mb of memory you have.(regardless of the clock speed)

    speaking of which, is you memory frequency adjustable? matching your memory clocking to that of your fsb in a 1:1 ratio is ideal and works best with matched pairs of memory. (remember quantity is only necessary if you require large amounts of memory, a whole different discussion altogether)

    those questions beg to be answered before deciding what to do.

    my .02

    good luck

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •