Your Ad Here Your Ad Here
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: uxtheme.dll error!!!

  1. #1
    maebach's Avatar Team FST Captain
    Join Date
    May 2005
    Location
    burlington, Ontario
    Posts
    5,341
    I turned on the pc and went to the washroom, it always takes about 5mins to start-up. When I come back, it shows an error:

    userinit.exe unable to locate Component.

    This application has failed to start because uxtheme.dll was not found. Re-install ing the application may fix this problem.

    and then when I clicked ok this came up:

    explorer.exe unable to locate Component.

    This application has failed to start because uxtheme.dll was not found. Re-install ing the application may fix this problem.

    When I go to safe mode, I get

    lsass.exe unable to locate Component.

    This application has failed to start because uxtheme.dll was not found. Re-install ing the application may fix this problem.

    and:

    services.exe unable to locate Component.

    This application has failed to start because uxtheme.dll was not found. Re-install ing the application may fix this problem.

    what should I do? Should I reformat? right now I'm in safe mode using the administrator account, the background is black and I open programs with taskmgr>file>newtask/run>browse/find a file and open.

    There was a patch I found but I dont know how to install it. And people who have had problems with this on forums, need help, I found one guy who copied the patch into C:>windows>system32 and it worked.

    any way to get out?

  2. Software & Hardware   -   #2
    maebach's Avatar Team FST Captain
    Join Date
    May 2005
    Location
    burlington, Ontario
    Posts
    5,341
    Im dling the xpize theme, if it works then I'll use that for a while, until I can get a permanent patch and go back to using normal xp visual styles.

  3. Software & Hardware   -   #3
    maebach's Avatar Team FST Captain
    Join Date
    May 2005
    Location
    burlington, Ontario
    Posts
    5,341
    I've decided to reformat

  4. Software & Hardware   -   #4
    peat moss's Avatar Software Farmer BT Rep: +15BT Rep +15BT Rep +15
    Join Date
    May 2003
    Location
    Delta B.C. Canada
    Posts
    10,816
    Quote Originally Posted by maebach
    I've decided to reformat

    It is a whole lot easier sometimes is it not ?

  5. Software & Hardware   -   #5
    maebach's Avatar Team FST Captain
    Join Date
    May 2005
    Location
    burlington, Ontario
    Posts
    5,341
    yes. I finished reformatting and installing all drivers. And I just remembered I forgot to back-up an important pdf file

  6. Software & Hardware   -   #6
    Skiz's Avatar (_8(I)
    Join Date
    May 2003
    Location
    CO
    Age
    40
    Posts
    29,624



    ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
    The FST Last.fm group

  7. Software & Hardware   -   #7
    maebach's Avatar Team FST Captain
    Join Date
    May 2005
    Location
    burlington, Ontario
    Posts
    5,341
    aybody know where the options are so that I dont get logged off after 10 mins of inactivity, I forgot.

  8. Software & Hardware   -   #8
    Izagaia's Avatar Her angel of darkness
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Beyond midnight, near you, in darkness...
    Age
    46
    Posts
    709
    Control Panel> Appearance and Themes> Screensavers


    Select "none" in the dropdown box and make certain that the "password protect" on resume option is unchecked.

    If this fails to clear the problem, you will have to go through the appropriate function within the administrative tools area.

  9. Software & Hardware   -   #9
    maebach's Avatar Team FST Captain
    Join Date
    May 2005
    Location
    burlington, Ontario
    Posts
    5,341
    thanks.

  10. Software & Hardware   -   #10
    maebach's Avatar Team FST Captain
    Join Date
    May 2005
    Location
    burlington, Ontario
    Posts
    5,341
    for some reason, there's files on my 2nd hdd (didnt reformat) that are corrupt. I backed up my dvd gladiator onto the hdd with dvddecrypter and now its unaccessible because its corrupt I went to properties and its uppose to be 7.2 gb but it says 0bytes. There's a few movies that are fused together too .

    the folder where I keep my songs from ares is 'corrupt' too. It was working yesterday.

    there was a little balloon that said run chkdsk utility, run>chkdsk? if I restart my pc while chkdsk come up?

    help
    Last edited by maebach; 01-21-2006 at 05:09 PM.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •