Your Ad Here Your Ad Here
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21

Thread: Need to backup main hdd

  1. #1
    abu_has_the_power's Avatar I have cool stars
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    6,503

    Angry

    I need to backup my main hdd. it's been getting Disk Overloaded messages in uTorrent when i'm moving or extracting from this drive to another. sigh.

    what do i need to make a perfect 100% copy from my main harddrive to another hdd (might not be same size or model) so that once i plug the new hdd in, it'll run immediately?

  2. Software & Hardware   -   #2
    DorisInsinuate's Avatar Four Star Cynic
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Arkham Asylum
    Posts
    3,520
    I used HDClone (free) to do that.

    http://www.miray.de/products/sat.hdclone.html
    It's hot in Topeka.

  3. Software & Hardware   -   #3
    tesco's Avatar woowoo
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Canadia
    Posts
    24,069
    Norton Ghost works good

  4. Software & Hardware   -   #4
    zapjb's Avatar Computer Abuser BT Rep: +3
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    3,694
    My sig. Don't be fooled. AME kicks Gh***s ***.

  5. Software & Hardware   -   #5
    abu_has_the_power's Avatar I have cool stars
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    6,503
    acronis has a win xp interface. does that mean it can do a full hdd clone while xp is running?

    which of these can backup to a hdd in a usb enclosure?
    i know norton ghost does. wat bout ame?

  6. Software & Hardware   -   #6
    I use Ghost although found the newer 9.0 to be crap so went back to Ghost 2003 although it cant backup to a usb like 9.0 can. However it can backup to a partition on the primary drive and then be copied or moved. May have to check out that free app link above. Always nice to find good freeware applications...

  7. Software & Hardware   -   #7
    abu_has_the_power's Avatar I have cool stars
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    6,503
    does ame backup to usb? i'd really like that. be much more convenient for me.

    why is the new ghost crap?

  8. Software & Hardware   -   #8
    abu_has_the_power's Avatar I have cool stars
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    6,503
    should i use the backup (compressed) or copy disk function in ghost 9? how much does backup compress? if i restore the backup image onto a new hdd, will everything work immediately?

  9. Software & Hardware   -   #9
    zapjb's Avatar Computer Abuser BT Rep: +3
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    3,694
    What I do with AME: I have rack drawers on my tower. This way I don't have to open up the tower. I always test the HDD thats to be stored away. I think in 2yrs I've opened the tower 3-5x. Once to add RAM. Once to check IDE cables. And a couple times to check for dust. What more can it do? Don't know.

  10. Software & Hardware   -   #10
    abu_has_the_power's Avatar I have cool stars
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    6,503
    what do u use to test hdd integrity?

    i'm not even 100% it's a prob with my hdd. i get hdd overload message in uTorrent when i'm downloading and extracting from a large rar or zip. when this happens, my internet connection freezes, my downloads completely stop, and the hdd activity light on my case is on full. i can hear the drive spinning too. guess this means it's my hdd's problem huh?

    and my computer has been kinda slow lately.

    i kept my hdd on for over a week straight downloading ps2 images. could that be the cause of this? i have 2 western digital 200GB AT 7200rpm's. 1 is used for storage, and rarely modified
    Last edited by abu_has_the_power; 02-13-2006 at 11:30 PM.

Page 1 of 3 123 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •