Your Ad Here Your Ad Here
Results 1 to 8 of 8

Thread: audio problems

  1. #1
    so i got the parts yesterday for the comptuer I was building for someone and I'm having audio problems.

    GA-8I945P-G
    http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813128294

    The cd supplied didnt work really well, I downloaded the drivers off the site and installed it. When I try to go to the Sound Manager it tells me to check if there is a sound device installed and stuff.

    Any ideas?

  2. Software & Hardware   -   #2
    harrycary's Avatar Poster
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Omaha, Ne USA
    Posts
    1,078
    Are you having audio output problems or no audio only when you play a CD?

    Checking your BIOS settings certainly would be in order.

    The cd supplied didnt work really well

    (I'm assuming you're talking about your chipset drivers)

  3. Software & Hardware   -   #3
    Are you having audio output problems or no audio only when you play a CD?
    No Audio at all, I get an error when if I try to press play in winamp. If I try to open the volume control I get an error.

    Checking your BIOS settings certainly would be in order.
    I was thinking of doing that to see if they disabled it maybe.

    The cd supplied didnt work really well
    (I'm assuming you're talking about your chipset drivers)
    Yes I am

  4. Software & Hardware   -   #4
    peat moss's Avatar Software Farmer BT Rep: +15BT Rep +15BT Rep +15
    Join Date
    May 2003
    Location
    Delta B.C. Canada
    Posts
    10,816
    Just courious what is says in Device Manager , hit windows key and pause/break, then hardware , Device Manager . Can you update drivers or see a problem there ? You know yellow question mark under sound ,video etc.

    Mabye uninstall the device thru that then reboot .

  5. Software & Hardware   -   #5
    I updated it to the latest drivers from the offiical website, there are no problems I checked it saids Device is working properly.

    I packed up the computer because I thought he was going to pick it up, but I will unpack it and check it out tomorrow.

    I have another error, when you shut down the computer it tells me to please check my A drive and see if it the tray has been properly shut or closed.

    ^ Bytheway I dont have a floppy drive or an A drive

  6. Software & Hardware   -   #6
    http://rs-servers.com/images/errrors.gif

    finally fixed it, it was so random

    i checked bios nothing there
    i popped in the cd and reinstalled not the audio driver by the mobo's chipset driver and my device manager was opened while i was installing it
    then i saw a little ! next to a pci thing
    i clicked it and reinstalled the driver
    after that it found 2 new hardwares so i installed the drivers for that
    a restart of the computer and my audio worked

    it was definitely very random
    Last edited by ooo; 03-04-2006 at 01:25 AM.

  7. Software & Hardware   -   #7
    peat moss's Avatar Software Farmer BT Rep: +15BT Rep +15BT Rep +15
    Join Date
    May 2003
    Location
    Delta B.C. Canada
    Posts
    10,816
    Glad you got it sorted ,Xp is funny with sound device drivers eh ? Seems to be my biggest headache when helping friends with their computers . And not all save thier mobo cd .

  8. Software & Hardware   -   #8
    i think it was more the mobo lol i was reading the reviews and people were having trouble too, this was the first computer i had problems with. its the seventh one i built

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •