Your Ad Here Your Ad Here
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: Wrt54g

  1. #1
    asmithz's Avatar Hi-Definition
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    11,082
    I am having issues with my connection speed. It has gone down by half. I have a Linksys WRT54G v2 with v4.20.8 HyperWRT 2.1b1+tofu6.2 firmware.

    I don't really know what to do cause i am new to having a router, and i read WRT54G has issues, and i want to know how to fix em.

  2. Software & Hardware   -   #2
    Formula1's Avatar Poster
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    USA
    Posts
    3,786
    is it a netgear?

  3. Software & Hardware   -   #3
    Virtualbody1234's Avatar Forum Star BT Rep: +2
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Canada
    Posts
    11,497
    No it's a Linksys.

    How do you know that the speed has slowed by half and how do you know it's caused by the router?

    Is that official Linksys firmware?

  4. Software & Hardware   -   #4
    j2k4's Avatar en(un)lightened
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Oh, please...
    Posts
    15,254
    Listen to VB.

    I can't think of Linksys having that type of difficulty apart from wrongo firmware or bunged-up settings.

    I have two Linksys'; a WCG200 and a WRT54G for use here and there, and I could only effect the '54 by playing with the security settings/encoding (which I recovered from without calling for help), and the cable gateway '200 has been faultless, apart from a connection dropout when the DL speed breaks about 300k/sec.

    That last is a bit curious, but I've only had to re-boot the router about 4 times in 8 months, so...
    “Think about how stupid the average person is, and then realize that half of 'em are stupider than that.” -George Carlin

  5. Software & Hardware   -   #5
    asmithz's Avatar Hi-Definition
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    11,082
    How do you know that the speed has slowed by half and how do you know it's caused by the router?
    I don't know if it is caused by the router, I guess it isnt cause i hooked the modem directly to my pc and got the same speeds. I am suppose to have speeds aroung 600kb/s, and now I am getting speeds of around 100kb/s.

    Is that official Linksys firmware?
    No, it modified firmware

  6. Software & Hardware   -   #6
    Virtualbody1234's Avatar Forum Star BT Rep: +2
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Canada
    Posts
    11,497
    So. It's not the Linksys router that's problem then.

    Now you're getting 100kb/s doing what?

  7. Software & Hardware   -   #7
    Chewie's Avatar Chew E. Bakke
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    4,883
    Is it a wireless router?
    Could be a thieving neighbour it is.
    There isn't a bargepole long enough for me to work on [a Sony Viao] - clocker 2008

  8. Software & Hardware   -   #8
    asmithz's Avatar Hi-Definition
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    11,082
    Quote Originally Posted by Chewie UK
    Is it a wireless router?
    Could be a thieving neighbour it is.
    Yea it is wireless, but no one else is on the network.

  9. Software & Hardware   -   #9
    j2k4's Avatar en(un)lightened
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Oh, please...
    Posts
    15,254
    Quote Originally Posted by Chewie UK
    Is it a wireless router?
    Could be a thieving neighbour it is.
    Methinks you're onto something there, Chewie.

    Best bet.
    “Think about how stupid the average person is, and then realize that half of 'em are stupider than that.” -George Carlin

  10. Software & Hardware   -   #10
    Virtualbody1234's Avatar Forum Star BT Rep: +2
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Canada
    Posts
    11,497
    Are you using it wirelessly? If not then you can disable that feature.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •