Your Ad Here Your Ad Here
Results 1 to 9 of 9

Thread: Is there redundancy in my security setup?

  1. #1
    zapjb's Avatar Computer Abuser BT Rep: +3
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    3,694
    I'd like to slim down on the security applications I have actively running. I'm not looking for different programs. Believe me, I've tested a lot of configurations. Please only knowledgeable responses. Thanks.

    OK my specs. Pretty standard hardware. I built this system, I think over 3yrs ago. Not a gamer nor a video editor. So I don't give a hoot about the latest & greatest. Antec case & antec PSU 350watt, 2 - 120mm antec fans 1 in/ 1 out. Asus mb integrated vid & sound (yes I don't care). 2 x 512mb crucial ddr 2700. AMD 2500 barton, stock thermal pad & hsf. 2 drawer HDD for easy cloning & swapout, not hot swappable. DVD rom liteon, TDK 32/10/40x CDRW & FDD. I'm on cheapo unlimited $5/month 56k. XP vlk SP2 updated.

    My active security setup. Set to go on Windows startup: ProcessGuard 3.2 Full, NOD32, Sygate pf (last freeware version), Regprot 2.0, Trend Micro Anti-Spyware. Then after startup I start Teatimer (Spybot S&D) & WinPatrol.

    Passive protection: Bugoff, SpywareBlaster, xp-AntiSpy, ScriTrap, DSOstop2, Harden-It, SocketLock & Windows Worms Doors Cleaner.
    Last edited by zapjb; 04-16-2006 at 05:52 PM.

  2. Software & Hardware   -   #2
    peat moss's Avatar Software Farmer BT Rep: +15BT Rep +15BT Rep +15
    Join Date
    May 2003
    Location
    Delta B.C. Canada
    Posts
    10,816
    Wow you have that locked down tighter than nun's corset . One thing that stands out to me is the Barton core is it tricked out or just stock settings ?

    Mabye just a little over kill on the start up time but bet you have never had a virus or malware problem eh ? I find your set up interesting tho as I just have Giant Anti spyware , Symantec Client Security with Anti virus set to tamper protection running at start up .

    Of course running Firefox and update all software regularly . So far no problems with 4 sharing my computer ( wife and 2 boys ) .

  3. Software & Hardware   -   #3
    100%'s Avatar ╚════╩═╬════╝
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    13,671
    Quote Originally Posted by peat moss
    Wow you have that locked down tighter than nun's corset .

    i never met a nun hacker
    agreed, depending on what you are doing, if it is just lame stuff or pure business each require its type of security.
    you are indeed safe apart from using proxies / router

  4. Software & Hardware   -   #4
    zapjb's Avatar Computer Abuser BT Rep: +3
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    3,694
    Update. I've subtracted (uninstalled) WinPatrol, RegProt & TeaTimer. As ProcessGuard 3.2 Full makes those 3 apps redundant.

  5. Software & Hardware   -   #5
    harrycary's Avatar Poster
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Omaha, Ne USA
    Posts
    1,078
    I know it's been said before, but since I began using Firefox(about 2 years now), I rarely have a problem with spyware or malware. And, of course I've never had this browser hijacked.

    Outside of that, I run the usual Adaware-Pro, Spybot and CCleaner programs occasionally while AVG Free and Zone alarm Pro run in the background.

  6. Software & Hardware   -   #6
    zapjb's Avatar Computer Abuser BT Rep: +3
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    3,694
    Since this is my topic. And I neglected to say it, I use Opera. Imo ff is weak & cc is a pos. Maybe I'll try when ff2 is final. Btw I stated no alternate apps.

  7. Software & Hardware   -   #7
    peat moss's Avatar Software Farmer BT Rep: +15BT Rep +15BT Rep +15
    Join Date
    May 2003
    Location
    Delta B.C. Canada
    Posts
    10,816
    That's why I like reading your posts ," I " know you've tried the above mentioned software and maybe found lacking ?

    Most people would be happy with the Microsoft brand of security like Windows firewall and Microsoft Anti -Spy ware , we know better ? Think we should swap member titles I want to be the computer abuser for a change .

    I remember Look "n" stop as a firewall can't remember why I quit using it .
    Sorry for rambling on tho .

  8. Software & Hardware   -   #8
    zapjb's Avatar Computer Abuser BT Rep: +3
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    3,694
    Well my friend. I stopped using ff cause of crashes, memory leaks & slower loading times than Opera. And just cause others are reading this, yeah I tried all the ff tweaks. In all ways including plugins ff is shit compared to Opera. As far as cc, that fn app is stupid. I tried it after my trusted TU2006, TMAS, RegCleaner, RegSeeker & WD2006. All areas of them trustworthy. Didn't find shit. With cc not all the app can be used safely, so that makes it a pos. I personally stopped using LnS cause it fd with my email. L8r.

  9. Software & Hardware   -   #9
    peat moss's Avatar Software Farmer BT Rep: +15BT Rep +15BT Rep +15
    Join Date
    May 2003
    Location
    Delta B.C. Canada
    Posts
    10,816
    Hi Zap , I started leaning to more of an "all in one " security setup like a Symantec Client Corp, for start up issues and ease of use . Does not interfere with my p2p programs and have it tweaked enough to satisfy even an old fellow like me .

    Not for everyone but I can only speak from experience , has served me well .
    Could n't image not using FF or Opera but what every floats your boat is fine with me . Choice is nice tho eh ?

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •