Your Ad Here Your Ad Here
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Hard drive light on even after shutdown

  1. #1
    mike45450's Avatar =_=_=
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    England
    Age
    28
    Posts
    511
    I have a second PC that is having a strange problem with it's HD light. When it's turned on, the HD and the light act normal. But when i shutdown the PC, the light is constantly on, not blinking or anything. The problem started after i changed the CPU heatsink/fan, but i don't see how this would affect it.


  2. Software & Hardware   -   #2
    Seedler's Avatar T__________________T
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Canada
    Posts
    4,644
    Hm maybe you accidently connect the wrong cables? check the power cable and HD activity light cable.
    Biostar XE T5
    i5-750 @ 4.0 GHZ stable (CM Hyper 212)
    2 x 2GB Cosair XMS3 DDR3 1600MHZ
    Radeon 5850 @ 866/1254MHZ
    Intel X25-M in RAID 0
    WD Caviar Black 2TB in RAID 0
    3 x Asus 25.5" VW266H LCD [Eyefinity]

  3. Software & Hardware   -   #3
    Mr. Mulder's Avatar pepper your angus BT Rep: +10BT Rep +10
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Vault 111
    Age
    31
    Posts
    30,942
    "Captain, I think we should reverse the polarity on them first."

  4. Software & Hardware   -   #4
    suprafreak6's Avatar Suprafreak6 is Back!
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    -=U.S.A=-
    Posts
    2,450
    Yeah Mr. Mulder is correct...flip the wire going from the harddrive led to the motherboard because if it is flipped that can cause them to stay on all the time...

  5. Software & Hardware   -   #5
    clocker's Avatar Shovel Ready
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    15,388
    Quote Originally Posted by suprafreak6
    Yeah Mr. Mulder is correct...flip the wire going from the harddrive led to the motherboard because if it is flipped that can cause them to stay on all the time...
    It can?
    I've never seen that happen.
    Usually (meaning always) if the polarity is reversed the HDD activity LED just doesn't work at all.
    "I am the one who knocks."- Heisenberg

  6. Software & Hardware   -   #6
    thewizeard's Avatar re-member BT Rep: +1
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    The Netherlands
    Posts
    7,607
    ..a led is a sort diode you see...

  7. Software & Hardware   -   #7
    suprafreak6's Avatar Suprafreak6 is Back!
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    -=U.S.A=-
    Posts
    2,450
    oh well it happened on one of my computers...i flipped it and it worked fine

  8. Software & Hardware   -   #8
    Thanks for the tidbit .... now I can say I learned something today

  9. Software & Hardware   -   #9
    Chewie's Avatar Chew E. Bakke
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    4,883
    Being a diode, an LED alloiws current to travel in one direction only, and therefore only works when connected the right way round.

    If it's lit up all the time then it's getting power when it shouldn't.

    I have seen this once before on an A7NX-X but never really investigated it as the owner wasn't bothered by it.
    There isn't a bargepole long enough for me to work on [a Sony Viao] - clocker 2008

  10. Software & Hardware   -   #10
    The motherboard power light is the only led that stays on after shutdown, somehow the HDD is getting that signal. Recheck your connections for the cpu fan and make sure you put it on the right connector and in the right direction. Are you absolutely sure this mobo is compatible with the new cpu? Like a Celeron or Celeron D would fit the socket but are not the same so the mobo's instructions might have changed because they use different instruction sets for different chipsets.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •