Your Ad Here Your Ad Here
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Beeping PC

  1. #1
    Poster
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    South East England
    Posts
    140
    Hi all, wierd problem started today. My PC has started to make these wierd beeping and clicking sounds every now and then as though it is doing something. I cant figure out whats going on and I'm not exactly clued up on the deeper workings of PC's which doesn't help. There doesn't appear to be any obvious effect on performance but as I said I don't know.
    Any ideas?
    Cheers

  2. Software & Hardware   -   #2
    Colt Seevers's Avatar P()()p!3 $CR/-\P3R$ BT Rep: +3
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Glasgow
    Posts
    1,764
    Is it the same sorta beeping sound, like your PC makes when you start PC before windows loads in? if it's doing that then you could have a problem. If it's anything else (like clicking) this may just be a fan has clapped out.

  3. Software & Hardware   -   #3
    Poster
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    South East England
    Posts
    140
    Its a bit like when the PC loads up but is random while I'm using it,

  4. Software & Hardware   -   #4
    Colt Seevers's Avatar P()()p!3 $CR/-\P3R$ BT Rep: +3
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Glasgow
    Posts
    1,764
    Have you checked your temps when these beeps happen? If thats all ok, i'm not sure..

  5. Software & Hardware   -   #5
    Poster
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    South East England
    Posts
    140
    The CPU and MB temps don't change when it beeps.

  6. Software & Hardware   -   #6
    limesqueezer's Avatar kwasheni rejtash
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    near border
    Posts
    527
    You need to find out if it is a software or a hardware problem. Boot to a floppy and than you know. If it stops beeping than it is a software problem.

  7. Software & Hardware   -   #7
    Poster
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    South East England
    Posts
    140
    Right I'm gonna sound reeeaaally noobish, how do I boot to floppy? sorry if that is really basic.
    Cheers

  8. Software & Hardware   -   #8
    zapjb's Avatar Computer Abuser BT Rep: +3
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    3,694
    You'll need to enter your system BIOS setup and make your Floppy drive a higher boot priority than your hard disk.

  9. Software & Hardware   -   #9
    Barbarossa's Avatar mostly harmless
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Over here!
    Posts
    19,631
    You'll also need to create a floppy boot disk

  10. Software & Hardware   -   #10
    This happened to me once but for the life of me I can't remember what it was, something that was running in the background I think. I may have checked task manager and found the beeb and cpu usage link and then stopped that service from starting automatically (put it on manual).

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •