Your Ad Here Your Ad Here
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19

Thread: Video Player

  1. #1
    LilAznAccommodator's Avatar Celestial Seraph
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    California
    Age
    29
    Posts
    475
    Dear Readers,

    I was wondering... After my time with playing different video formats.. finally taken notice to how some video formats play extremely... 'skippy' on Media Player Classic and play smoothly on let's say VLC Player... But in turn some Video formats don't work properly(No Audio) for VLC and for MPC works except it skips around.

    Best example that I can give is... .TS
    MPC=> Audio plays smoothly, but Video skips/lags
    VLC=> USUALLY plays smoothly, and on certain .TS files tehre is no audio but video still plays smoothly.

    And I am not too sure if this has anything to do with Codecs... And if so I use K-Lite Mega Codec if that makes any difference...

    So I am not too sure as to what my Question is except for... Is there a way I can resolve this Video Skipping/Lagging in MPC? As I want to just stick to one Player (MPC) without needing multiple video players...

    And to add.. .TS => HD(1080i) Videos... I am sure you all knew that though haha. Thanks
    Credits to ChuNaku,Kazearashi,Kennethzzz,Kiyocchi,S4ku,Tanakachi and Tubster68:

  2. Software & Hardware   -   #2
    zapjb's Avatar Computer Abuser BT Rep: +3
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    3,694
    I think I'll always need VideoLAN.

  3. Software & Hardware   -   #3
    david02's Avatar only human BT Rep: +1
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Oss
    Age
    43
    Posts
    428
    It could be that te codecs used in windows media player are not the right ones for certain video formats. What you can try to do is uninstalling your recent codecs and install klite codec pack.
    ''God is dead.'' - Nietche
    ''Nietche is dead!'' -God

    graffiti

  4. Software & Hardware   -   #4
    LilAznAccommodator's Avatar Celestial Seraph
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    California
    Age
    29
    Posts
    475
    I mentioned that I do use KLite Mega Codec Pack =X
    Credits to ChuNaku,Kazearashi,Kennethzzz,Kiyocchi,S4ku,Tanakachi and Tubster68:

  5. Software & Hardware   -   #5
    lysine's Avatar 49311 BT Rep: +1
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    unknown
    Posts
    639
    I generally stay away from codec packs and only install the minimal of what's needed (that won't play natively with VLC).

    it could be an issue with your hardware not being powerful enough to play back the files smoothly.

  6. Software & Hardware   -   #6
    LilAznAccommodator's Avatar Celestial Seraph
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    California
    Age
    29
    Posts
    475
    NOpe as other HD files play smoothly >< haha such a bleh problem.
    Credits to ChuNaku,Kazearashi,Kennethzzz,Kiyocchi,S4ku,Tanakachi and Tubster68:

  7. Software & Hardware   -   #7
    david02's Avatar only human BT Rep: +1
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Oss
    Age
    43
    Posts
    428
    ehrm... I overlooked that you were using klite codec pack

    Sometimes installing too many codecs can get people in trouble because some codecs can interfer with each other. probably you didn't but do not install ALL codecs from klite mega codec pack.

    Maybe you can check with the program gspot what codec is needed for the lagging movie and deinstall that codec from klite's codec pack and download another similar one

    your cpu or drivers seem to be working because VLC player can play it correctly

    Maybe try a later version of windows mediaplayer or even try an early version of it
    ''God is dead.'' - Nietche
    ''Nietche is dead!'' -God

    graffiti

  8. Software & Hardware   -   #8
    LilAznAccommodator's Avatar Celestial Seraph
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    California
    Age
    29
    Posts
    475
    Well I use Media Player Classic(that came int eh installion of KLite Mega Codec Pack) so I don't know if the version of it makes the difference...

    Bahs.
    Credits to ChuNaku,Kazearashi,Kennethzzz,Kiyocchi,S4ku,Tanakachi and Tubster68:

  9. Software & Hardware   -   #9
    david02's Avatar only human BT Rep: +1
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Oss
    Age
    43
    Posts
    428
    installion.... hahahahaha, that looks like a freudian slip

    I am not kidding if you think that

    you can download gspot from here

    http://www.headbands.com/gspot/v26x/gspot260b00.zip

    unzip it to a folder, start the program and open the desired movie with it.
    It will probably give you the codecs name . If you post it maybe it will help to solve the problem
    Last edited by david02; 09-26-2006 at 07:40 AM.
    ''God is dead.'' - Nietche
    ''Nietche is dead!'' -God

    graffiti

  10. Software & Hardware   -   #10
    LilAznAccommodator's Avatar Celestial Seraph
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    California
    Age
    29
    Posts
    475
    here is a screenshot.. but the funny thing is.. it does say codec not installed but then when I tried a file that works fine a few also say that... a few are well installed...
    Attached Images Attached Images
    Credits to ChuNaku,Kazearashi,Kennethzzz,Kiyocchi,S4ku,Tanakachi and Tubster68:

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •