Your Ad Here Your Ad Here
Results 1 to 10 of 10

Thread: Remote Assistance

  1. #1
    Poster
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    UK
    Posts
    1,170
    Hi,

    Is you have a remote assistance with someone, is it possible for a hacker to see what your doing, or gain access?

    Is it a direct connection from pc to pc or does it go through a central server?

    Best Regards

  2. Software & Hardware   -   #2
    david02's Avatar only human BT Rep: +1
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Oss
    Age
    43
    Posts
    428
    If he has the password .... but if you use a good pasword (with eg numbers in it) it is probably not
    ''God is dead.'' - Nietche
    ''Nietche is dead!'' -God

    graffiti

  3. Software & Hardware   -   #3
    Chewie's Avatar Chew E. Bakke
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    4,883
    As I understand it, the computers connect directly. Ive made use of it several times (and will again tomorrow) and the lack of lag would indicate M$ servers have nothing to do with it.
    As for how secure it is... well would you trust the Windows/MS/Live Messenger connection with confidential stuff?
    There isn't a bargepole long enough for me to work on [a Sony Viao] - clocker 2008

  4. Software & Hardware   -   #4
    peat moss's Avatar Software Farmer BT Rep: +15BT Rep +15BT Rep +15
    Join Date
    May 2003
    Location
    Delta B.C. Canada
    Posts
    10,816
    I'm not sure to be honest , made me think after posting here :

    https://filesharingtalk.com/vb3/softw...ocedure-129794

    Of course both have to have logmein installed , and I don't like Microsoft's track record with security so maybe worth trying a third party app .?


    Link : https://secure.logmein.com/

  5. Software & Hardware   -   #5
    Chewie's Avatar Chew E. Bakke
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    4,883
    Well waddya know... I couldn't give assistance on my boy's XP32bit from my XP64bit.
    There isn't a bargepole long enough for me to work on [a Sony Viao] - clocker 2008

  6. Software & Hardware   -   #6
    peat moss's Avatar Software Farmer BT Rep: +15BT Rep +15BT Rep +15
    Join Date
    May 2003
    Location
    Delta B.C. Canada
    Posts
    10,816
    Which program Chewie ,the Microsoft one or Logmein ?

  7. Software & Hardware   -   #7
    4play's Avatar knob jockey
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    London
    Age
    35
    Posts
    5,530
    Quote Originally Posted by Chewie UK View Post
    Well waddya know... I couldn't give assistance on my boy's XP32bit from my XP64bit.
    That seems a bit odd i though the protocol they used was pretty much bog standard on nt 4.0 upwards. Do you both have the pro versions of xp i think remote assistance is the only real extra in pro over home.

  8. Software & Hardware   -   #8
    Chewie's Avatar Chew E. Bakke
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    4,883
    The bundled M$ Remote Assistance, peat.

    He's on regular XP Pro and I'm on X64, 4play.

    Like I said I've used the feature to help people out quite a few times and this is the first time I've had a problem.
    Mind you, yesterday's attempt was the first time I'd tried using it since going to X64. Google doesn't bring up many results so I don't know whether it's a problem with my setup or his, or whether my source is screwed.
    There isn't a bargepole long enough for me to work on [a Sony Viao] - clocker 2008

  9. Software & Hardware   -   #9
    lightshow's Avatar Asleep at the wheel
    Join Date
    Mar 2003
    Age
    32
    Posts
    924
    Another option is to check out Maxthon Access

    http://www.maxthon.com/

    Its the second thing.

    It's free, and it looks pretty promising. I'm going to try it out (right now i just rely on aim filesharing) for uni laptop to home computer access.
    I miss the days of random nut '03
    Click for more activation options, then activate by telephone. Run the keygen.
    if I call them, aren't they going to get me? (you know, down there)

  10. Software & Hardware   -   #10
    Colt Seevers's Avatar P()()p!3 $CR/-\P3R$ BT Rep: +3
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Glasgow
    Posts
    1,764
    Quote Originally Posted by Chewie UK View Post
    The bundled M$ Remote Assistance, peat.

    He's on regular XP Pro and I'm on X64, 4play.

    Like I said I've used the feature to help people out quite a few times and this is the first time I've had a problem.
    Mind you, yesterday's attempt was the first time I'd tried using it since going to X64. Google doesn't bring up many results so I don't know whether it's a problem with my setup or his, or whether my source is screwed.
    Strange one there mate. As my friend and I have a similar setup, I have x64 Corp and he has regular XP Home.. We tried out Remote Assistance, just to see if it would work and it did no problem. Although it maybe worth noting it was he who initiated the Remote Assistance onto my machine, kinda spooky watching my mouse cursor move around by itself.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •