Your Ad Here Your Ad Here
Results 1 to 9 of 9

Thread: how to lose 45seconds off an album

  1. #1
    Tony L's Avatar Poster BT Rep: +10BT Rep +10
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Plymouth
    Age
    54
    Posts
    461
    I'm trying to burn a album, the problem is that the album i'm trying to burn is 80m and 45s long, and my cd disk is only 80m.
    So when it comes to burning i get an error during burning due to this 45s,can anyone help.
    Thanks.

  2. Music   -   #2
    mr. nails's Avatar m@D @n!m3 BT Rep: +1
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    austin, tx
    Posts
    3,588
    try a different cd and turn overburn on?
    Alamo Drafthouse!

    Last Game Completed: Aliens: Colonial Marines (PC) 10-13-13
    Now Playing: Paper Mario 64
    Total Games Completed: 503

  3. Music   -   #3
    you could save a few sec's by lowering or eliminating the silence at either end of a track...but you should be able to overburn 45 seconds.

  4. Music   -   #4
    Tony L's Avatar Poster BT Rep: +10BT Rep +10
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Plymouth
    Age
    54
    Posts
    461
    I've put a diffrent cd in, how do i turn the overburn on.
    ridetherock, how do i lower or eliminating the silence at the end of each track.
    At the moment i'm useing dBpower cd writer.

  5. Music   -   #5
    I had this problem only last night! I was warned by the software that overburning may damage the writer? So I Changed the 2 sec pause between tracks to 1 sec and saved some seconds!!

  6. Music   -   #6
    Tony L's Avatar Poster BT Rep: +10BT Rep +10
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Plymouth
    Age
    54
    Posts
    461
    nos 707
    How can i pause a second in between songs,because when i transfer the album from my folder into dbpoweramp cd writer it doe's not give you the option to pause any seconds.
    The only way i can see of getting around it is to leave out the last song on each album the is slightly longer than 80mins.

  7. Music   -   #7
    You should be able to see the length of pause between tracks!

    I believe that the default pause is 2 seconds. This should be in options somewhere!! If you can reduce this to 1 sec, this should save some space!!

  8. Music   -   #8
    Tony L's Avatar Poster BT Rep: +10BT Rep +10
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Plymouth
    Age
    54
    Posts
    461
    Thanks i'll try that.

  9. Music   -   #9
    Barbarossa's Avatar mostly harmless
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Over here!
    Posts
    19,631
    Edit each track and fade it out 5 seconds earlier.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •