Your Ad Here Your Ad Here
Results 1 to 9 of 9

Thread: Can't Boot-UP

  1. #1
    LilAznAccommodator's Avatar Celestial Seraph
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    California
    Age
    29
    Posts
    475
    Dear Readers,

    Just recently when I was watching a Movie via my TV(S-Video)... the video froze and glitched up and a black screen with text (For a split second) appeared and then my computer 'restarted'... Only that my monitor didn't show anything on it and my CD-Rom drives kept blinking non-stop but no boot-up took place...

    And I have a friend over trying to fix it but he doesn't seem to know what the problem may be as we tried switched video cards and that made another problem as his wouldn't even allow the computer to be turned on... but removing it it turned on but of course no bootup...

    Secondly the motherboard won't make the beep sound to verify bootup...

    So anyone happen to have any probable solutions?

    PS Friend is presently just 'rebuilding' the computer to slowly find the problem.

  2. Software & Hardware   -   #2
    C[a]N's Avatar ArchWayisHardWay BT Rep: +30BT Rep +30BT Rep +30BT Rep +30BT Rep +30BT Rep +30
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    386
    change psu and try again.

  3. Software & Hardware   -   #3
    Find your cmos reset jumper and (or) remove the motherboard battery for a few minutes with the computer powered off of course. Restart and go into the bios (pressing delete key) set system defaults, save and restart and hold the ctrl key while the system is rebooting to reset any graphics settings that may have changed when the system crashed.

  4. Software & Hardware   -   #4
    Seedler's Avatar T__________________T
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Canada
    Posts
    4,644
    System specs?
    Biostar XE T5
    i5-750 @ 4.0 GHZ stable (CM Hyper 212)
    2 x 2GB Cosair XMS3 DDR3 1600MHZ
    Radeon 5850 @ 866/1254MHZ
    Intel X25-M in RAID 0
    WD Caviar Black 2TB in RAID 0
    3 x Asus 25.5" VW266H LCD [Eyefinity]

  5. Software & Hardware   -   #5
    LilAznAccommodator's Avatar Celestial Seraph
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    California
    Age
    29
    Posts
    475
    @ferdcax: Definitely not Power Supply

    @Appzalien: That was the first thing my friend did and that didn't work as well no connection to the Monitor was made (Nothing is shown)

    @Seedler: Specs:
    AMD Athlon 64 3100+
    1.87GHz, 1 GB DDR RAM
    GeForce 6600gt
    Not sure what else is needed... But in the end we couldn't find the initial cause.. so he just recommended me to buy a new Mobo + Vid Card (As agp is outdated now so I going with PCI-Express)

    PS: Replacing Mobo + Video Card with these:
    Mobo:
    BIOSTAR TForce6100-939 Socket 939 NVIDIA GeForce 6100 Micro ATX AMD Motherboard
    VideoCard: CHAINTECH VGA256C-SE76GS GeForce 7600GS 256MB GDDR2 PCI Express x16 Video Card
    Last edited by LilAznAccommodator; 12-27-2006 at 03:15 PM.

  6. Software & Hardware   -   #6
    Virtualbody1234's Avatar Forum Star BT Rep: +2
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Canada
    Posts
    11,497
    Why are you buying a motherboard with built-in graphics at the same time as a graphics card?

    Either you buy only the mobo or you choose another motherboard to use with the graphics card.

  7. Software & Hardware   -   #7
    C[a]N's Avatar ArchWayisHardWay BT Rep: +30BT Rep +30BT Rep +30BT Rep +30BT Rep +30BT Rep +30
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    386
    Quote Originally Posted by LilAznAccommodator View Post
    so he just recommended me to buy a new Mobo
    he is right i guess.cuz u said no mobo sound in first post.i think maybe power problem but
    @ferdcax: Definitely not Power Supply
    .

  8. Software & Hardware   -   #8
    LilAznAccommodator's Avatar Celestial Seraph
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    California
    Age
    29
    Posts
    475
    @VirtualBoy: Ehhh haha I honestly don't really know but I just did...

  9. Software & Hardware   -   #9
    silent h3ro's Avatar Poster BT Rep: +9BT Rep +9
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Detroit
    Age
    27
    Posts
    4,461
    Quote Originally Posted by LilAznAccommodator View Post
    @VirtualBoy: Ehhh haha I honestly don't really know but I just did...
    If something goes wrong with one vid. card then you got another that works.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •