Your Ad Here Your Ad Here
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20

Thread: utorrent disk overload

  1. #1
    Mr Nice Guy BT Rep: +40BT Rep +40BT Rep +40BT Rep +40BT Rep +40BT Rep +40BT Rep +40BT Rep +40
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    362
    i am at my end with this problem. i have ut 1.6.1 setup on my server and use webui. the problem i am having is i constantly get disk overload when downloding in utorrent. it is not because i am downloading to fast because it doesn't matter even if i am downloading at 500kb/s i get it. so no matter what i do i have to let the file i am downloading finish b4 it will even start uploading. if anyone else had this problem and solved it please let me know how u did it.

    thanx

  2. BitTorrent   -   #2
    WHRST's Avatar immortalis BT Rep: +13BT Rep +13BT Rep +13
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    ...the future
    Age
    30
    Posts
    1,621
    what are the file sizes? i get that for a minute or two with HD movies that are over 8GB, but than it stopped it is fine for everything else

  3. BitTorrent   -   #3
    Mr Nice Guy BT Rep: +40BT Rep +40BT Rep +40BT Rep +40BT Rep +40BT Rep +40BT Rep +40BT Rep +40
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    362
    no this happens with every file, there is just no way i can upload while i'm downloading ( my main issue more is i cannot upload at all while i am downloading no matter if i cap my download or not, my upload is perfectly fine after the download has finished)
    Last edited by NYGiants; 05-04-2007 at 01:16 AM.

  4. BitTorrent   -   #4
    Poster BT Rep: +45BT Rep +45BT Rep +45BT Rep +45BT Rep +45BT Rep +45BT Rep +45BT Rep +45BT Rep +45
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Texas, USA
    Posts
    630
    your hd is bad, do you have vps? (leeware, or others)

  5. BitTorrent   -   #5
    Mr Nice Guy BT Rep: +40BT Rep +40BT Rep +40BT Rep +40BT Rep +40BT Rep +40BT Rep +40BT Rep +40
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    362
    Quote Originally Posted by tinkercat2003 View Post
    your hd is bad, do you have vps? (leeware, or others)
    yes it is a vps.......i managed to stop disk overload but cannot upload at all while i am downloading

  6. BitTorrent   -   #6
    Cmon's Avatar on users.php
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    408
    Something on preferences - advanced - disk cache & preferences - Queueing - check the "seeding tasks have higher priority than downloading tasks" might help you
    Know too much = bad
    My Ratio, Stats & Speed

  7. BitTorrent   -   #7
    gossard25's Avatar Poster BT Rep: +22BT Rep +22BT Rep +22BT Rep +22BT Rep +22
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    283
    those leeware errors have been fixed he has shifted to a new HD

  8. BitTorrent   -   #8
    Member BT Rep: +2
    Join Date
    May 2007
    Posts
    13
    I have the same problem

  9. BitTorrent   -   #9
    Reasons could be bad HD, u should run some disk utitlies, also cleaning up and reinstalling utorrent is also a good practice...dont forget the hidden folder in apps and documents/application data/utorrent

  10. BitTorrent   -   #10
    Memphy's Avatar Average Joe BT Rep: +5
    Join Date
    Apr 2007
    Age
    34
    Posts
    235
    preferences-advanced-disk cache and at override automatic cache size and specify the size manually ... change it to a half of you rams...because that`s why you get disk overloaded...because of the lack of ram...put there like 128 or 512...depending of how much do you have and the speed will be ok
    "It really puzzles me to see marijuana connected with narcotics . . . dope and all that crap. It's a thousand times better than whiskey - it's an assistant - a friend." - Louis Armstrong

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •