Your Ad Here Your Ad Here
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Open Gl/3d Video

  1. #1
    Poster
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Southern California USA
    Posts
    571
    Hi Everyone!
    Last night I decided to dl a few 3D screensavers to test out my new comp.
    1 Electricalm 3D Screensaver and
    2 Matrix 3D screensaver

    Niether one would run.
    The screen seemed to change for a second and then nothing happens.
    So I decided I would adjust a few settings.
    This didn't work.
    So today I tried to check the Open GL in SANDRA and everytime I try to use the Open GL module I get an error and SANDRA closes.
    All the other modules work.
    That really trips me out.

    So what can I do?
    I ran Direct X diagnostic and everything checked out fine.
    I'm lost!
    Please Help

    2gig pentium
    4x Nvidia TNT2 M64
    512 Ram
    Win XP

  2. Software & Hardware   -   #2
    You try reinstalling OpenGL?

  3. Software & Hardware   -   #3
    Poster
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Southern California USA
    Posts
    571
    No
    How do I do that?
    Do I have to reinstall the whole system to do that?

  4. Software & Hardware   -   #4
    Wolfmight's Avatar Poster BT Rep: +1
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Location: Location:
    Posts
    5,873
    did u get directx 9?

  5. Software & Hardware   -   #5
    Poster
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Southern California USA
    Posts
    571
    Yes I have Direct X 9 and everything checks out alright.
    Another thing-
    All the screensavers that came installed with XP work fine.

    I don't think I need to reinstall Open GL.

    I don't get it!

  6. Software & Hardware   -   #6
    Poster
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    3,597
    All your hardware settings are set to max acceleration? Maybe update the drivers for the graphics card or try a different driver. Try a lower screen resolution too. It shouldn't be a problem with your card because it's fairly new but some older ones have a problem with glide at high frequency/high resolution.

  7. Software & Hardware   -   #7
    Poster
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Southern California USA
    Posts
    571
    Ok
    I rolled back the driver and it works now, but the frame rate is really slow and super choppy.
    I think I got the newer driver from Windows Update.

    After rolling back the driver I noticed that the "Display Properties" dialog box changed also, giving me 2 options for the vid card.

    I'm lost here.
    How should I try and adjust my settings to make the screensaver run smoothly and quick?
    I'm using Electricalm2 to test it.I'm sure allot of you have seen this screensaver so-?



  8. Software & Hardware   -   #8
    Poster
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Southern California USA
    Posts
    571
    Oh yeah
    I installed a second HDD that has a fat 32 file system.
    My C: drive has an NTSF file system.
    Could this be a problem?

    EDIT
    I just used a prog called "My Drivers" to check and see if there was any driver updates.
    It turns out that there was a 4 in 1 dl from my motherboards website which I dl'ed and installed, but it didn't change a thing.

  9. Software & Hardware   -   #9
    Poster
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Southern California USA
    Posts
    571
    Update
    I just installed Microsoft Plus for XP and all the graphics run smoothly.
    Do any of you have the 3D screensavers that I refered to in my original post?

  10. Software & Hardware   -   #10
    Poster
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Belle Vernon, PA, USA
    Posts
    644
    Never download drivers for non-Microsoft hardware from Windows Update...

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •