Your Ad Here Your Ad Here
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: Nero: Do I Check "create Image" Before Burning A

  1. #1
    Roosh's Avatar Poster
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    SF, CA
    Posts
    165
    I understand burning .iso's w/ nero, but am new to .bin/.cue files.
    I'm about to burn Microsoft_Windows_XP_Corp_SP1_Integrated to disk and just need to know whether to select this option or not. What does it mean?

    Thanks.

  2. Software & Hardware   -   #2
    tralalala's Avatar The Almighty
    Join Date
    May 2003
    Posts
    6,396
    if the default is checked, i suggest you dont mess with it and leave it checked...
    probably makes it work better or something.

    tralalala

  3. Software & Hardware   -   #3
    Roosh's Avatar Poster
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    SF, CA
    Posts
    165
    It is not checked by default.

    When unchecked, you are given the option to "test", "test & burn" or "burn", and have a write-speed drop down menu with default 4x (600 KB/s), 8x (1,200 KB/s) and 2x (300 KB/s).

    >When checked, all of that disappears except the "burn" option.

    I've already wasted 2 cd-r's experimenting -- I'd like to get it right this time...

  4. Software & Hardware   -   #4
    The cue sheet will tell Nero how big the Block Size is and what Data Mode it should use. Without it you might aswell be making coasters!

  5. Software & Hardware   -   #5
    tralalala's Avatar The Almighty
    Join Date
    May 2003
    Posts
    6,396
    leave it unchecked and make the burning speed at the highest.
    then, i suggest of a test&burn cos that way if it wont work, it will tell you and you wont have wasted a disc.

    tralalala

  6. Software & Hardware   -   #6
    Roosh's Avatar Poster
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    SF, CA
    Posts
    165
    I opened the correctly written cue sheet with nero, everything's raring to go -- I just need to know whether to check the "create image" box or not...

    And if anyone know, please describe what enabling it does that so I get the sense I can take your word for it

  7. Software & Hardware   -   #7
    tralalala's Avatar The Almighty
    Join Date
    May 2003
    Posts
    6,396
    nope do not check it and make sure you do a test&burn process, cos it will first test and see that everything will work, and then it will burn.

    tralalala

  8. Software & Hardware   -   #8
    Roosh's Avatar Poster
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    SF, CA
    Posts
    165
    ok -- what write speed do you recommend? 2x, 4x or 8x?

  9. Software & Hardware   -   #9
    tralalala's Avatar The Almighty
    Join Date
    May 2003
    Posts
    6,396
    it doesnt make a difference at all.
    use the fastest one.
    my friend told me that the slower you do it, the higher the quality=bullshit...
    do it at x8 (which also seems slow for me cos i can do it at x52 ...).

    tralalala

  10. Software & Hardware   -   #10
    Roosh's Avatar Poster
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    SF, CA
    Posts
    165
    Braggart (How so fast, anyway?)

    Ok, many thanks, guys.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •