Your Ad Here Your Ad Here
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: "My Computer" displaying incorrect HD size

  1. #1
    S!X's Avatar L33T Member BT Rep: +5
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    7,734
    I recently had my hard drive partitioned and decided to get rid of it and merge that space with my main partition. For the most part everything went well but my computer is displaying 212GB instead of 232GB. Diskeeper & the windows disk management utility both report the correct drive size.

    Edit: forgot to mention, this is in vista ultimate.
    Last edited by S!X; 12-17-2007 at 03:49 PM.

  2. Software & Hardware   -   #2
    Possibly a reserved "backup partition" for recovery hidden somewhere?
    Is it a store bought computer or custom assembled?

  3. Software & Hardware   -   #3
    Broken's Avatar Obama Supporter
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Washington, DC
    Posts
    2,059
    Quote Originally Posted by S!X View Post
    Diskeeper & the windows disk management utility both report the correct drive size.
    .
    Where are you seeing 212 GBs then?

  4. Software & Hardware   -   #4
    S!X's Avatar L33T Member BT Rep: +5
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    7,734
    Quote Originally Posted by kaiweiler View Post
    Possibly a reserved "backup partition" for recovery hidden somewhere?
    Is it a store bought computer or custom assembled?
    100% custom build here.

    @Broken:

  5. Software & Hardware   -   #5
    clocker's Avatar Shovel Ready
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    15,388
    Was the old merged partition 20GB, perchance?
    What software did you use to perform the merge?
    "I am the one who knocks."- Heisenberg

  6. Software & Hardware   -   #6
    S!X's Avatar L33T Member BT Rep: +5
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    7,734
    Quote Originally Posted by clocker View Post
    Was the old merged partition 20GB, perchance?
    What software did you use to perform the merge?
    yes, acronis disk director.

    anyone?
    Last edited by S!X; 12-18-2007 at 07:19 AM. Reason: Automerged Doublepost

  7. Software & Hardware   -   #7
    grimms's Avatar Excuse Me? BT Rep: +16BT Rep +16BT Rep +16BT Rep +16
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    3,366
    Yea whenever you install a new OS they take up about 4% of hidden storage space. Even though your suppose to have 232 your OS will say its less, expect that. I don't have Vista but it's OS may require more hidden storage space.

    Excuse Me?
    Didn't Think So!





  8. Software & Hardware   -   #8
    Broken's Avatar Obama Supporter
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Washington, DC
    Posts
    2,059
    It has something to do with the partition(s).
    I am guessing that using Windows' disk management utility you converted both partitions to dynamic, and then created an extended volume.


    Anyways, I don't know of a way to get the space back, other than a reformat.

  9. Software & Hardware   -   #9
    clocker's Avatar Shovel Ready
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    15,388
    Quote Originally Posted by Broken View Post
    Anyways, I don't know of a way to get the space back, other than a reformat.
    Definitely the fastest and most certain fix.
    "I am the one who knocks."- Heisenberg

  10. Software & Hardware   -   #10
    grimms's Avatar Excuse Me? BT Rep: +16BT Rep +16BT Rep +16BT Rep +16
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    3,366
    Use partition magic 8.5 by symantec to safely get your space back without having to reformat everything. I wouldn't of used Acronis unless your dual booting multiple os's.

    Excuse Me?
    Didn't Think So!





Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •