Your Ad Here Your Ad Here
Results 1 to 7 of 7

Thread: Issues With Kaspersky internet security

  1. #1
    Adama's Avatar Xtreme User BT Rep: +100BT Rep +100BT Rep +100BT Rep +100BT Rep +100BT Rep +100BT Rep +100BT Rep +100BT Rep +100BT Rep +100BT Rep +100BT Rep +100BT Rep +100BT Rep +100BT Rep +100BT Rep +100BT Rep +100BT Rep +100BT Rep +100BT Rep +100
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    1,433
    i am using kaspersky internet security 7.0.0.125and I've noticed that my system has slowed down a bit on start-up since using kaspersky internet security
    it's taking more time to load Windows XP ,the taskbar is also loading very slow
    Is this a settings issue with KIS and is this also a common/known problem? I would appreciate any help in trying to correct this issue.

    I like KIS and i don't want to switch to other antivirus
    any help would be really appreciated
    i am using 512 Mb ram Pentium 4 CPU 3.00 GHz
    Last edited by Adama; 02-10-2008 at 02:42 PM.



  2. Software & Hardware   -   #2
    krunktastic's Avatar Krunk User+ BT Rep: +6BT Rep +6
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    USA
    Posts
    402
    The minimum requirements for XP SP2 detail a 1GB ram minimum. You can get by with 512 MB, but you're bound to run into issues, such as slow loading applications and startup. Kaspersky could be adding to these problems. I would recommend downgrading to version 6 to save ram.

  3. Software & Hardware   -   #3
    svsagar's Avatar Desitorrents user
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Pearl City Of INdia
    Age
    30
    Posts
    104
    yea bro Kaspersky 7.XX is taking up a lotta sys resourses as u said ..i myself had da same problem ..betta go fr lower versions or switch to other antivirus softwares ...there r many

  4. Software & Hardware   -   #4
    Adama's Avatar Xtreme User BT Rep: +100BT Rep +100BT Rep +100BT Rep +100BT Rep +100BT Rep +100BT Rep +100BT Rep +100BT Rep +100BT Rep +100BT Rep +100BT Rep +100BT Rep +100BT Rep +100BT Rep +100BT Rep +100BT Rep +100BT Rep +100BT Rep +100BT Rep +100
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    1,433
    it's only slow at my computer startup



  5. Software & Hardware   -   #5
    zapjb's Avatar Computer Abuser BT Rep: +3
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    3,694
    More RAM is needed by the comp.

  6. Software & Hardware   -   #6
    SenorBubbz's Avatar /_.-..-._\ BT Rep: +35BT Rep +35BT Rep +35BT Rep +35BT Rep +35BT Rep +35BT Rep +35
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    localhost
    Posts
    1,246
    Yea, I also have KIS 7 and I have some problems at startup also. It only takes an extra 3 seconds for everything to load though. I have 1gb ram btw. If you can't stand these problems, upgrade your RAM.
    o hai

  7. Software & Hardware   -   #7
    orcutt989's Avatar Blargh
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    States
    Posts
    2,227
    If this computer is only used by yourself, I would suggest to dump the anti virus software all together. Of course if you think you are the kind of person that clicks pop-ups that say things like "Free laptop, just need to install free programs first!", then by all means keep the resource-hogging anti virus on your computer.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •