Your Ad Here Your Ad Here
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: Ram Optimizer

  1. #1
    abu_has_the_power's Avatar I have cool stars
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    6,503
    My comp is a piece of shit. It only has 128 meg of SDRAM, and the additional ram is like $50!!
    Is there any good RAM optimizers that will clean your RAM while your comp is running. I know about MemTurbo, but the program is shitty, and it doesn't work very well

  2. Software & Hardware   -   #2
    shn's Avatar 3μ|\|(7
    Join Date
    May 2003
    Posts
    3,585
    analogx ram (maxmem) optimizer or the ram optimizer in tweak xp pro.


    http://www.analogx.com/ Make sure you adjust the settings accordingly if you use that because if not it will strip away most of the ram needed for other programs.

  3. Software & Hardware   -   #3
    abu_has_the_power's Avatar I have cool stars
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    6,503
    does this program take up a lot of system resources it self? cuz memturbo took up more memory than it gave back

  4. Software & Hardware   -   #4
    Ex-member
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    5,529
    MPower, available from here, is small, free and seems to work OK.

    I prefer Cacheman, but it takes up 3 megs itself.

  5. Software & Hardware   -   #5
    zapjb's Avatar Computer Abuser BT Rep: +3
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    3,694
    RAM Def XT imo is the best. Freeware also.

  6. Software & Hardware   -   #6
    shn's Avatar 3μ|\|(7
    Join Date
    May 2003
    Posts
    3,585
    Originally posted by abu_has_the_power@1 August 2003 - 07:19
    does this program take up a lot of system resources it self? cuz memturbo took up more memory than it gave back
    There are two types of memory optimizers. The ones that allow you to optimize your memory right then and there. And then the ones that reside in memory contsantly optimizing your ram at periodic intervals. Maxmem is the type that runs in the background and constantly optimizes your ram. You can also disable it from the sytem tray.

    Since you only have 128 megs of ram you obviously dont need something thats going to reside in memory constantly. Your best bet is to get a program where you can open it up, optimize your ram and then close the program out. Thus, eliminating what you stated in your post
    cuz memturbo took up more memory than it gave back
    To do that I would just use something like tweak xp pro. But not everyone likes tweak xp pro so if thats your case and you want a ram optimizer only, Im sure you can find a decent one based on the previous post from other members.

  7. Software & Hardware   -   #7
    imported_The__One
    Guest
    Or you might want to give RAM booster a shot....very simple but it has some nice features

  8. Software & Hardware   -   #8
    mogadishu's Avatar {}"_++()_><.,{}}[":+
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    2,759
    Cacheman is what i use, but as lamsey said it takes up a tiny bit of ram itself.
    signature removed, check the boardrules.

  9. Software & Hardware   -   #9
    Supernode's Avatar SWEDISH BT Rep: +1
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    172
    I&#39;m with 256 and xp, cacheman do it all for me.
    5.50 is now out, a keygen to.

  10. Software & Hardware   -   #10
    DarthInsinuate's Avatar Died in battle
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Arkham Asylum
    Posts
    5,001
    i use AnalogX - but nothing beats a good reboot, if your comp is still slow after restarting you need more RAM

    128mb is too small in this day and age, crucial.com usually have good prices (not right now though because prices just went up)
    The Sexay Half Of ABBA And Max: Freelance Plants

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •