Your Ad Here Your Ad Here
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Is 1000mbps usefull if 100mbps is not saturated ?

  1. #1
    arkan's Avatar Desitorrents Staff BT Rep: +6BT Rep +6
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    88
    Hi,

    I have a seedbox from hosting IE. I currently have 100mbps (well 2x100mbps, but thats a different story). Download speeds saturate this speed easily.

    Upload speeds are like 3-4-5MBps. but that might be due to nature of trackers I am on.

    Now the interesting thing is they offer a 1000mbps line for 25euro extra. So will there be any improvement in the upload speeds if I shift to that line?

    Theoretically since I cant even saturate a 100mbps upload, there should not be an improvement... right ? But I was thinking, will I be on better /faster subnet that results in faster speeds ?

    anyone who has 1000mbps from hosting IE, please share your experiences.
    Thanks.

  2. BitTorrent   -   #2
    RedRansom's Avatar Poster BT Rep: +9BT Rep +9
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    don't know where
    Posts
    1,195
    hardware too important for your connection speed...
    forexample if you have 512 ram and celeron box your uploading will be 2mbs(usually)...
    And you are talking about 1 gbs (I saw ovh box have 4 gb ram ) so you should improve hardware too

  3. BitTorrent   -   #3
    yes

    you can't expect to reach 1 GB or even near of that with 512 or 1 GB of ram

    but I have one box with 1 GB uplink, can't say that it is 10 times better than 100mbit channel, but it is much much better, obviously I've got 2 Gb of RAM on it

  4. BitTorrent   -   #4
    arkan's Avatar Desitorrents Staff BT Rep: +6BT Rep +6
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    88
    oh ok. i have core 2 duo 2.2ghz and 1gb ram on the box... with 2x160GB hdds on RAID0.

    Ram usage does not exceed 300 MB...

  5. BitTorrent   -   #5
    Poster
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    185
    You need to have good SATA drivers to even get over 20MB/S.

  6. BitTorrent   -   #6
    on new server they use only sata drives.
    with hardware they are brilliant.
    I mean hosting-ie

  7. BitTorrent   -   #7
    Poster BT Rep: +3
    Join Date
    May 2007
    Posts
    469
    dont you need raid5 to even think of utilizing gig speeds

  8. BitTorrent   -   #8
    arkan's Avatar Desitorrents Staff BT Rep: +6BT Rep +6
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    88
    Theoretically with Raid0 my seedbox has 120MB/s sequential read speed...

  9. BitTorrent   -   #9
    you need at least 2 gb+ ram to get 20mb with good cpu

  10. BitTorrent   -   #10
    c0njur's Avatar ? BT Rep: +1
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    80
    Quote Originally Posted by haydeno View Post
    dont you need raid5 to even think of utilizing gig speeds
    Wikipedia says that real speeds for SATA and SATAII drives are 150MB/s and 300MB/s, respectively.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Serial_...A_3.0_Gbit.2Fs

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •