Your Ad Here Your Ad Here
Results 1 to 8 of 8

Thread: Win2k + Xp

  1. #1
    Dodgy knees
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Switzerland
    Posts
    183
    Before I do this can any of you give me some advice as to the best way to do it?

    I already have XP installed and don't really want to reinstall it.

    I have 2 hard disks (both NTFS) but is it possible not to let Win2k to "see" or access the slave disk.

    I will be using Windows 2000 for tests and don't want it to mess up the 2nd hard disk.

    Thanks

  2. Software & Hardware   -   #2
    Dodgy knees
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Switzerland
    Posts
    183
    Can no-one give me any advice please B) ?

  3. Software & Hardware   -   #3
    if theres 2 diff hdds, then 2k shouldnt mess wit the other one, unless u move files and such to it

  4. Software & Hardware   -   #4
    Dodgy knees
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Switzerland
    Posts
    183
    Okay thanks TheFilePirater.

    What about installing Win2k?

  5. Software & Hardware   -   #5
    4play's Avatar knob jockey
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    London
    Age
    35
    Posts
    5,530
    you need to defrag your pc and use partitioning software like partition magic to make 2 partitions of a decent size.

    now you go to a dos prompt and type

    Code:
    attrib -s -h -r boot.ini
    you now edit your c:\boot.ini file with notepad and add the line

    Code:
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINNT="Microsoft Windows 2000 Professional" /fastdetect
    you will have to change the 1 in the partition to what ever partition you will be installing win 2k on. im assuming it will be 2.

    if you get stuck try here

  6. Software & Hardware   -   #6
    Dodgy knees
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Switzerland
    Posts
    183
    Excellent thanks 4play.

    Have you done this already?

  7. Software & Hardware   -   #7
    4play's Avatar knob jockey
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    London
    Age
    35
    Posts
    5,530
    not with win2k but i had to setup my linux bootloader this way.

  8. Software & Hardware   -   #8
    Dodgy knees
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Switzerland
    Posts
    183
    Cool so you know it works then.Thanks again.

    If you don't see me here for a while you know something f*cked up.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •