Your Ad Here Your Ad Here
Results 1 to 9 of 9

Thread: How Do I Free Up More Phys Ram?

  1. #1
    can I curse? FUCK!
    Join Date
    May 2003
    Posts
    1,295
    Ok.. i went to system Information on accesories>system tools and It shows that i have only 256 or so available memory.. Is there anyway to free up that other half?

  2. Software & Hardware   -   #2
    echidna's Avatar Poster
    Join Date
    May 2003
    Location
    Vladivostok
    Posts
    397
    does your bios detect all 512 mb during it's start up ram test?

  3. Software & Hardware   -   #3
    lynx's Avatar .
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Yorkshire, England
    Posts
    9,810
    I assume you are running Win2k or XP. These OS's use quite a lot of memory both for themselves and for disk cache. Along with the programs you are running, 256MB used does not seem excessive (I've just looked at mine and it says 236MB free out of 512).

    Why do you want to free it up ? If you weren't going to use it, there wouldn't have been much point in buying that much memory in the first place.
    .
    Political correctness is based on the principle that it's possible to pick up a turd by the clean end.

  4. Software & Hardware   -   #4
    clocker's Avatar Shovel Ready
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    15,388
    Some programs are a bit hesitant to give up RAM even if they really don't need it ( like K-Lite, for instance).

    Try FreeRam (available from Downloads.com) and it might help a bit.

    Lynx makes a good point however.

    My system seems to use about 200-250 MB just keeping XP up on the monitor.


    *Okay, now is the time for all the XP haters to jump in yelling about "system bloat" etc.
    "I am the one who knocks."- Heisenberg

  5. Software & Hardware   -   #5
    Poster
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    USA
    Posts
    34
    if your using winXP, switch to Win2K, that made a world of difference for me

  6. Software & Hardware   -   #6
    clocker's Avatar Shovel Ready
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    15,388
    Originally posted by StOnEr@3 September 2003 - 20:52
    if your using winXP, switch to Win2K, that made a world of difference for me
    Or you get more memory.
    "I am the one who knocks."- Heisenberg

  7. Software & Hardware   -   #7
    Damnatory's Avatar OTL BT Rep: +6BT Rep +6
    Join Date
    Mar 2003
    Age
    34
    Posts
    2,270
    I've been using a program called MemTurbo, it defrags your RAM and scrubs your system for any physical RAM that can be returned to the free pool. On average, it jumps my free ram from about 320mb to 415-430mb.

  8. Software & Hardware   -   #8
    Yes. I got my memturbo off kazaa and have not looked back since. It has rescued me from many potential crashes and has kicked in when th computer has frozen .
    A damn fine little program.

  9. Software & Hardware   -   #9
    I have two things to say here, one i svery off topic, which is what I'll start with.

    1.Why has the host been changed ?

    2. I use Ram Def XT, which is alright, but I don't see much effect.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •