Your Ad Here Your Ad Here
Results 1 to 6 of 6

Thread: Sluggish internet speed because of utorrent - need proper settings

  1. #1
    AugustoP's Avatar Poster BT Rep: +1
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    620
    I recently found that the horrible lags I was experiencing while browsing sites were caused by uTorrent. There's was no upload/download activity, just updating trackers and finding peers to seed. utorrent worked just fine but not my internet browser, which spent a couple (5-10) seconds before sending each request according to Fiddler.
    I keep around 40 torrents, the settings are (I've got them from azureus bot):
    global max number of connections : 500
    max number of peers per torrent: 144
    max upload slots per torrent: 8
    use additional upload slots if speed < 90% : true

    What are the correct settings for my 8Mbit/8Mbit line? OS is WinXP SP3 if it has any relevance.

  2. BitTorrent   -   #2
    colbert's Avatar Poster BT Rep: +1
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    I am America
    Posts
    500
    Change your net.max_halfopen to a lower number than default. I have mine set at "3" and internet speed works just fine with 2000+ torrents running.
    Last edited by colbert; 03-12-2009 at 01:56 AM.

  3. BitTorrent   -   #3
    peat moss's Avatar Software Farmer BT Rep: +15BT Rep +15BT Rep +15
    Join Date
    May 2003
    Location
    Delta B.C. Canada
    Posts
    10,816

  4. BitTorrent   -   #4
    Do you have a motherboard with nVidia chipset?
    Not sure what that file's gonna do? Check it with ANUBIS - Analyzing Unknown Binaries
    Is that site DOWN FOR EVERYONE OR JUST ME?

  5. BitTorrent   -   #5
    AugustoP's Avatar Poster BT Rep: +1
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    620
    It was the good old half-open connections problem. I forgot that tcpip.sys could be replaced by some update.

  6. BitTorrent   -   #6
    Pixel's Avatar Poster
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Yellow Submarine
    Posts
    38
    Also it I've found that using a bad router killed my internet speed. Switched to good router problem solved.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •