Your Ad Here Your Ad Here
Results 1 to 9 of 9

Thread: Geforce Fx 5600

  1. #1
    hey im thinking about buying a FX5600 based card
    but im not sure if it will work on my comp, at the moment i got a crappy
    nvidia riva tnt2 m64

    CPU:Intel Celeron 848 MHz
    GPU:NVIDIA TNT2 m64
    MEM:128 MB
    OS: Microsoft Windows XP
    mainboard: VIA 694X ATX

    im sorta a newb to this

  2. Software & Hardware   -   #2
    abu_has_the_power's Avatar I have cool stars
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    6,503
    thing is, even if u upgrade ur vd card, ur cpu will slow overall performance. i would just get a new comp

  3. Software & Hardware   -   #3
    bigdawgfoxx's Avatar Big Dawg
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Texas
    Age
    29
    Posts
    3,833
    yeah prob not worth a real nice card like that...128MB?? how do you get around...upgrade your RAM and you will go A LOT faster
    [SIZE=1]AMD 4200 X2 @ 2.65Ghz, ASRock 939-VSTA
    1.75GB PC3200, 2 X 160GB Seagate w/ 8MB Buffer
    HIS Radeon X800 Pro, Antec Super Lanboy Aluminum

  4. Software & Hardware   -   #4
    DarthInsinuate's Avatar Died in battle
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Arkham Asylum
    Posts
    5,001
    Originally posted by green_beetle@10 October 2003 - 12:08
    hey im thinking about buying a FX5600 based card
    but im not sure if it will work on my comp, at the moment i got a crappy
    nvidia riva tnt2 m64

    CPU:Intel Celeron 848 MHz
    GPU:NVIDIA TNT2 m64
    MEM:128 MB
    OS: Microsoft Windows XP
    mainboard: VIA 694X ATX

    im sorta a newb to this
    WOW! - my specs are better than yours

    but seriously - a shiny new card won't help much, you'll need a new processor and more RAM aswell - how fast and how much RAM? Depends on how much you're prepared to spend
    The Sexay Half Of ABBA And Max: Freelance Plants

  5. Software & Hardware   -   #5
    Keikan's Avatar ........
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Edmonton (Not Enfield)
    Age
    28
    Posts
    3,771
    fx 5600 sux
    Ohh noo!!! I make dribbles!!!

  6. Software & Hardware   -   #6
    ok so how much RAM should i get,
    is 512mb good enough?

    and whats better P4 2.66GHz or Athlon XP2700+?

    thanks for the help

  7. Software & Hardware   -   #7
    abu_has_the_power's Avatar I have cool stars
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    6,503
    i would get a 2.4c (P4 2.4 ghz at 800 FSB). those are the best to oc in intel's stock of cpu's. amd, it's cheaper, but for ur comp, since ur mobo is for celerons, it might have trouble with ocing, so i would just buy a new computer. i can direct u to some stores for parts and whole computers

  8. Software & Hardware   -   #8
    Originally posted by green_beetle@10 October 2003 - 20:41
    ok so how much RAM should i get,
    is 512mb good enough?

    and whats better P4 2.66GHz or Athlon XP2700+?

    thanks for the help
    Athlon for sure.

    Does your motherboard support DDR? If so get about 512 DDR 3200. That should do well.

    EDIT: Oh yeah, you'd need a new board to use AMD anyway. So if you want an AMD then you'll need a new motherboard.

  9. Software & Hardware   -   #9
    DarthInsinuate's Avatar Died in battle
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Arkham Asylum
    Posts
    5,001
    i think Athlons are better value for money, they're slightly slower but they alot cheaper

    512mb should be fine
    The Sexay Half Of ABBA And Max: Freelance Plants

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •