Your Ad Here Your Ad Here
Results 1 to 9 of 9

Thread: Cd Drive Problem

  1. #1
    Alucard1475's Avatar Poster
    Join Date
    May 2003
    Location
    Australia
    Posts
    706
    Hi everyone,

    First of all, I've installed XP a month ago. I never really carred about the problem but sometimes when I turn on my Computer, nothing shows on the next CD which I insert into the CD Drive. I don't think it's a CD problem cause, I've got 100 CD's and none would show the content.

    When I then restart the computer, everything seems normal. It's like, I never had any problems. Restarting helps always, but gets annoying.

    That happens just occasionally and I have no idea what might be the problem.

    I've been on the ME Edition before I installed XP. There wasn't any problem with my CD Drive when I was on ME.

    Is there something that I need, some software??

    Cheers

  2. Software & Hardware   -   #2
    Poster
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    IL
    Posts
    1,048
    Originally posted by Alucard1475@16 October 2003 - 06:09
    Hi everyone,

    First of all, I've installed XP a month ago. I never really carred about the problem but sometimes when I turn on my Computer, nothing shows on the next CD which I insert into the CD Drive. I don't think it's a CD problem cause, I've got 100 CD's and none would show the content.

    When I then restart the computer, everything seems normal. It's like, I never had any problems. Restarting helps always, but gets annoying.

    That happens just occasionally and I have no idea what might be the problem.

    I've been on the ME Edition before I installed XP. There wasn't any problem with my CD Drive when I was on ME.

    Is there something that I need, some software??

    Cheers
    so this only happens when u do a cold boot, never from a re-boot?

  3. Software & Hardware   -   #3
    Alucard1475's Avatar Poster
    Join Date
    May 2003
    Location
    Australia
    Posts
    706
    Sometimes yeah but not always. Re-boot usually fixes the problem.

  4. Software & Hardware   -   #4
    zapjb's Avatar Computer Abuser BT Rep: +3
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    3,694
    Any other weird things happening with your computer?

  5. Software & Hardware   -   #5
    Alucard1475's Avatar Poster
    Join Date
    May 2003
    Location
    Australia
    Posts
    706
    No, not really but, are games supposed to be loaded?? I mean, I had no games on my pc, and the restart took around 40 sec, but after I installed 3gigs of games, now the restart takes around 3 minutes.

    Why is that??

  6. Software & Hardware   -   #6
    zapjb's Avatar Computer Abuser BT Rep: +3
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    3,694
    Did you scan those games for sh*t including spyware. What's starting at startup? msconfig ya know.

  7. Software & Hardware   -   #7
    pusher's Avatar The New Moral
    Join Date
    Aug 2003
    Posts
    1,132
    This happens to me sometimes. I think it's because of a memory problem. It only happens to me when I have a whole bunch of programs running and I try and access a cd drive of mine.
    The color of this signature is really blue. If you see otherwise, please adjust your monitor settings.

  8. Software & Hardware   -   #8
    Alucard1475's Avatar Poster
    Join Date
    May 2003
    Location
    Australia
    Posts
    706
    I don't have any spyware, cause I used ad-aware and scaned the whole computer.
    The only thing that starts up is the antivirus corporate edition. I've disabled all the other programs from strating up.

    I know it's the problems of the games which I have on my machine, but I do not like to uninstall them.

    Why I know you may ask, it's because I uninstalled them and the startup was normal, 40 seconds. Installing the games again, startup takes 3minutes.

  9. Software & Hardware   -   #9
    Poster
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Leeds - Yorkshire - UK
    Posts
    1,364
    Why I know you may ask, it's because I uninstalled them and the startup was normal, 40 seconds.  Installing the games again, startup takes 3minutes. 
    Cor thats a bit long you sure nothing is starting besides the normal ?

    CD this happens sometimes when you upgrade and not do a clean install I have not had this problem but seen many with it.
    Try removing the registry key :-HKEY_DYN_DATA\Config Manager\Enum\C2C0F970 now thats mine for the cd rom in ME not XP look for yours,now turn off and then restart don't reboot Windows should look for the cd now and reinstall it.This worked for some and not others.
    Changed to say Secondry/Slave too this worked for some not others.
    And finally give up backed up all doc's etc then reformated and loaded a clean install ,can't recall trying anything esle that worked wish you well its a pain doing what you are doing re-booting all the time.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •