Your Ad Here Your Ad Here
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Comp Freezes Up

  1. #1
    Poster
    Join Date
    May 2003
    Posts
    54
    I got a new mobo a few months ago from here http://www.factorydirect.ca/cgi-bin/...spec.pl/MA2000. My computer froze once in a while, so I reformatted my computer, now it freezes pretty much every 10 minutes. How can I fix this? :helpsmile:

  2. Software & Hardware   -   #2
    clocker's Avatar Shovel Ready
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    15,388
    Have you checked temps and running processes as possible causes?
    "I am the one who knocks."- Heisenberg

  3. Software & Hardware   -   #3
    Poster
    Join Date
    May 2003
    Posts
    54
    Where do you go to check the temp again? I did once, but forgot how.

  4. Software & Hardware   -   #4
    clocker's Avatar Shovel Ready
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    15,388
    There are lots of add-on programs that will monitor your temps, Kayl.
    I use SpeedFan because it also will control the HS fan speed.
    MotherBoardMonitor5 is also very popular.
    Both are free...google for 'em.
    "I am the one who knocks."- Heisenberg

  5. Software & Hardware   -   #5
    GCNaddict's Avatar Poster
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    riiiiight.
    Posts
    269
    Originally posted by Kayl@5 January 2004 - 16:34
    I got a new mobo a few months ago from here http://www.factorydirect.ca/cgi-bin/...spec.pl/MA2000. My computer froze once in a while, so I reformatted my computer, now it freezes pretty much every 10 minutes. How can I fix this? :helpsmile:
    freezes or BSoDs?

    freezing: check power, drivers, etc
    BSoD: check drivers

  6. Software & Hardware   -   #6
    Poster
    Join Date
    May 2003
    Posts
    54
    I ran SpeedFan and it gave me 3 temp readings, 48C, 40C and 29C. I've got the latest vid card drivers, I don't have a sound card but I don't know where to get drivers for the new board, other than the ones that came with the cd.

  7. Software & Hardware   -   #7
    clocker's Avatar Shovel Ready
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    15,388
    What does Task Manager ( contol+alt+del) say your CPU usage is?
    Any red x's or yellow exclamation points in Device Manager?
    "I am the one who knocks."- Heisenberg

  8. Software & Hardware   -   #8
    GCNaddict's Avatar Poster
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    riiiiight.
    Posts
    269
    Originally posted by Kayl@5 January 2004 - 18:35
    I ran SpeedFan and it gave me 3 temp readings, 48C, 40C and 29C. I've got the latest vid card drivers, I don't have a sound card but I don't know where to get drivers for the new board, other than the ones that came with the cd.
    who made the board?

    if u bought the board urself, read the box and find out the chipset (or better yet, the manufacturer)

    go2 the manufacturers page and search

    or go2 the chipsetmaker's page and search

    VIA: www.viaarena.com
    Intel: intel.com

    those r the most popular 2

  9. Software & Hardware   -   #9
    Virtualbody1234's Avatar Forum Star BT Rep: +2
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Canada
    Posts
    11,497
    Any chance you could show us voltages?

    Speedfan and Motherboard Monitor or other programs can display that info.

  10. Software & Hardware   -   #10
    Poster
    Join Date
    May 2003
    Posts
    54
    CPU speeds are low 0-5% but ever since I've put this board in it doesn't recognize the processor, it's simply unknown. It's the only thing I found unusual in device manager.I know it's an Athlon XP 2000, I've even checked on the processor itself to make sure. It's reading the speed right but not the name. The f$#king thing froze again while reading replies.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •