Your Ad Here Your Ad Here
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: How Fast Is My Ram Memory ?

  1. #1
    Poster
    Join Date
    Dec 2003
    Age
    40
    Posts
    780
    I have 256 RDRAM (RAMbus RAM).But I don't know how fast my memory is (??? MHz)

    How can I know how fast my memory is ?? is there any tool like "Motherboard Monitor" or somethin' ?????

    :helpsmile:


  2. Software & Hardware   -   #2
    Lick My Lovepump
    Join Date
    May 2003
    Age
    15
    Posts
    2,698
    Originally posted by Lamsey's Nice RAM Guide
    RDRAM Speeds
    RDRAM comes in three variants (as far as I know):


    PC800 - One of the initial RDRAM formats available, it runs at 400MHz DDR (800MHz effective).
    PC1066 - runs at 533MHz DDR (1066MHz effective). This was to directly complement the Northwood Pentium 4s, which use a 533MHz FSB.
    PC1200 - runs at 600MHz DDR (1200MHz effective). This class of RDRAM uses 32-bit technology as opposed to the 16 bits of previous versions.
    note: RAMBus RAM can become very hot during operation. If you notice this, you may want to consider extra cooling measures, such as cooling fans or heat spreaders
    Whats your FSB speed? The RAM speed will probably correspond to that.

  3. Software & Hardware   -   #3
    BANNED
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Guatemala
    Posts
    4,097
    Get AIDA32 and it'll tell you everything you need.

  4. Software & Hardware   -   #4
    Poster
    Join Date
    Dec 2003
    Age
    40
    Posts
    780
    Thanx for that , but the main problem is that I don't know the FSB speed


  5. Software & Hardware   -   #5
    Poster
    Join Date
    Dec 2003
    Age
    40
    Posts
    780
    Originally posted by DWk@13 January 2004 - 18:27
    Get AIDA32 and it'll tell you everything you need.
    Thanx , I'll try that


  6. Software & Hardware   -   #6
    BANNED
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Guatemala
    Posts
    4,097
    Anytime - we are here to help

  7. Software & Hardware   -   #7
    Lick My Lovepump
    Join Date
    May 2003
    Age
    15
    Posts
    2,698
    AIDA never told me my RAM speed -

  8. Software & Hardware   -   #8
    BANNED
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Guatemala
    Posts
    4,097
    Originally posted by Mad Cat@13 January 2004 - 11:33
    AIDA never told me my RAM speed -
    That's probably because you didn't look correctly.

    Motherboard->SPD

  9. Software & Hardware   -   #9
    Poster
    Join Date
    Dec 2003
    Age
    40
    Posts
    780
    Thank you DWk alot, that's great progy.

    AIDA never told me my RAM speed - 
    DWk is right, you didn't look corectly (Motherboard->SPD)

    Or maybe you have an old version of AIDA ??


  10. Software & Hardware   -   #10
    Poster
    Join Date
    Dec 2003
    Age
    40
    Posts
    780
    AIDA32 say "Your BIOS is older than 2 years.You should check for updates"

    How can I update my BIOS ?


Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •