Your Ad Here Your Ad Here
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 24

Thread: Built My First Computer Today...

  1. #1
    Skillian's Avatar T H F C f a n BT Rep: +1
    Join Date
    Dec 2002
    Posts
    1,806
    OK, I've just finished building my first computer today. Here's what's in it:

    Black Enermax CS-3051 Case

    MSI K7N2 Delta-L SKT A 8xAGP DDR400 Nforce2 6ch Sound LAN USB 2.0 Motherboard

    AMD Athlon XP2500 333FSB 512 L2 Cache Barton Retail Boxed Inc Heatsink & Fan with 3year Warranty
    Using stock heatsink and fan.

    Maxtor Diamondmax Plus 9 200Gb 7200rpm 8mb Cache ATA133 Hard Drive

    Abit Siluro Ti4200 AGP 8X 128 MB

    Sony 4x DVD DUAL R/RW IDE BLACK BURNER
    Flashed to make it a DRU-510A.

    Also bought some round cables and a couple of LED fans, and I'm running XP Pro Corp.


    Well, I'm happy first off. It all went together with less problems than I had imagined - I'd had some help with my choices from people in here, particularly John Lennon and Livy, and I think I made the right ones. As you can see by the fact I'm posting here, I'm up and running - I am very proud of myself

    First problem though - I'm not seeing my graphics card in Device Manager. It shows up on boot and the monitor's plugged into it so it's obviously plugged in OK. Any ideas?

  2. Software & Hardware   -   #2
    Pics?

  3. Software & Hardware   -   #3
    Skillian's Avatar T H F C f a n BT Rep: +1
    Join Date
    Dec 2002
    Posts
    1,806
    Good picture host?

    As you can see by my avatar my old one went down.

  4. Software & Hardware   -   #4
    Sounds like a nice comp!
    you can try here for uploadin your pics too
    Q6600 @ 3.42Ghz | Gigabyte EP35-DS3R | EVGA 8800GT 721/1802/2006 w/ Accelero S1 | 4gb Crucial DDR2 @ 760mhz | 750gb Hitachi 7k1000 | Corsair 520HX | 2 x Samsung SyncMaster T240 24" | Windows 7 Ultimate

  5. Software & Hardware   -   #5
    RGX's Avatar Unstoppable
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    3,072
    Good spec, nice machine

  6. Software & Hardware   -   #6
    tesco's Avatar woowoo
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Canadia
    Posts
    24,069
    your video card might not be showing becuase the driver isnt installed. Its probably listed under other devices or unknown devices, try installing teh latest driver (found here) and then see if it is listed.

  7. Software & Hardware   -   #7
    Skillian's Avatar T H F C f a n BT Rep: +1
    Join Date
    Dec 2002
    Posts
    1,806
    Before:



    During:



    After:



    @kaweiler - cheers for the image host. Similar machine to yours I guess, apart from the vid card and the overclocked 2500+ (I might try that later ).

    @ROSSCO_2004 - I've not installed the drivers yet as I didn't know if I should if the device isn't showing. I've formatted before (my old comp but same card) and the card always showed up straight away.

    edit: Also got two sticks of Crucial 256MB DDR400 PC3200 184-pinn Dimm Unbuffered Non ECC Memory Module

  8. Software & Hardware   -   #8
    Double Agent
    Join Date
    May 2003
    Posts
    3,603
    wow congrat on ur new computer but no optic drives?

    btw u just throw away that 3 year warrenty on the cpu

    i hope it lasts....

  9. Software & Hardware   -   #9
    tesco's Avatar woowoo
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Canadia
    Posts
    24,069
    Originally posted by Skillian@27 January 2004 - 18:27
    @ROSSCO_2004 - I've not installed the drivers yet as I didn't know if I should if the device isn't showing. I've formatted before (my old comp but same card) and the card always showed up straight away.
    newer cards dont have native drivers in windows xp (once u install sp1 it will though) so usually after ive reinstalled, my video card (which isnt at all new) shows up as an unknown device until ive installed sp1, then i install the latest driver. So either install sp1 or the driver and tell us if it shows up.

  10. Software & Hardware   -   #10
    Virtualbody1234's Avatar Forum Star BT Rep: +2
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Canada
    Posts
    11,497
    Nice job on your first build.



    btw u just throw away that 3 year warrenty on the cpu
    Why do you say that, james_bond_rulez?

Page 1 of 3 123 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •