Your Ad Here Your Ad Here
Results 1 to 6 of 6

Thread: Xp Recognizes My Hdd, But Doesnt?

  1. #1
    Storm's Avatar Poster BT Rep: +3
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    crazy skiing monkey
    Posts
    1,350
    here's the thing, a friend of mine has a Packard Bell (we cant all be smart of course), 1GHz, 512MB RAM (only recognizes 240 for sum reason) and a 16GB HDD........... she wanted 2 upgrade the HDD, but when we inserted a Maxtor 120GB HDD, it did recognize it in the BIOS and XP (home) does in the hardware tab on the properties of my desktop, but isnt shown in "my computer"

    how do i get this hard drive 2 show up????
    great FTP site for awesome quality video clips
    yeah, you have to sign up, but its worth it

  2. Software & Hardware   -   #2
    RGX's Avatar Unstoppable
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    3,072
    Originally posted by Storm@29 January 2004 - 21:05
    here's the thing, a friend of mine has a Packard Bell (we cant all be smart of course), 1GHz, 512MB RAM (only recognizes 240 for sum reason) and a 16GB HDD........... she wanted 2 upgrade the HDD, but when we inserted a Maxtor 120GB HDD, it did recognize it in the BIOS and XP (home) does in the hardware tab on the properties of my desktop, but isnt shown in "my computer"

    how do i get this hard drive 2 show up????
    you have to create a partition or format it. Use Partition magic and it'll show up, at the moment its in RAW format rather than NTFS or FAT32

  3. Software & Hardware   -   #3
    FST Retiree
    Join Date
    May 2003
    Age
    35
    Posts
    634
    nevermind

  4. Software & Hardware   -   #4
    Storm's Avatar Poster BT Rep: +3
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    crazy skiing monkey
    Posts
    1,350
    no, at the moment its not even a RAW disk, its not showing up on the "my desktop"
    great FTP site for awesome quality video clips
    yeah, you have to sign up, but its worth it

  5. Software & Hardware   -   #5
    peat moss's Avatar Software Farmer BT Rep: +15BT Rep +15BT Rep +15
    Join Date
    May 2003
    Location
    Delta B.C. Canada
    Posts
    10,816
    You have two harddrives? Set jumpers right?

    http://www.harddriveupgrade.com/jumper_pins.shtml

  6. Software & Hardware   -   #6
    tesco's Avatar woowoo
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Canadia
    Posts
    24,069
    if she's got windows xp:
    right click my computer, go to manage, then click disk management and you will see the drive listed here, now you can create a partion on it and then format it with either fat32 or ntfs.

    if shes got windows 98\me\2000:
    download partition magic and partition it, then format it with fat32.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •