Your Ad Here Your Ad Here
Results 1 to 10 of 10

Thread: Hd Problems

  1. #1
    Benno's Avatar Poster
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Birmingham
    Age
    32
    Posts
    2,305
    After I had problems with my harddrives and win98 I decided to install winxp.

    So I installed winxp pro, I haven't installed SP1 yet
    Because I wanted to reformate my HDs to NTFS i backed up everything and used Partition magic to delete the 3 partitons on my 160GB Seagate.
    But then when PM finished its job it shows me just about 126GB of unpartitioned space. Also when I create a new partition its just about 126GB big.

    When I tried to use Discwizard from seagate I had the exact same problem.

    Does anybody know what the problem is or how I can fix this?
    Actually it dont want to loose about 30gigs

    Thanks Benno

    You Better Keep In Mind That I Can Read Between The Lines


    Never argue with an idiot, they drag you down to there level and beat you with experience!!

  2. Software & Hardware   -   #2
    what does windows say it is?

    ps i think the drive will be about 146GB
    There are 10 types of people in the world those who understand binary and those who dont

  3. Software & Hardware   -   #3
    tesco's Avatar woowoo
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Canadia
    Posts
    24,069
    try using a win98 boot disk and boot up with it then type fdisk /mbr ...this will reset the master boot record, deleting all partitions and backup partitions then you can sue windows setup to create the partitions again during the install.

  4. Software & Hardware   -   #4

  5. Software & Hardware   -   #5
    Benno's Avatar Poster
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Birmingham
    Age
    32
    Posts
    2,305
    Thanks a lot callum, great link

    @ROSSCO_2004
    I dont want to install my OS on that drive, i use it as extra storage
    but im just gonna install SP1 now

    Thanks Benno

    You Better Keep In Mind That I Can Read Between The Lines


    Never argue with an idiot, they drag you down to there level and beat you with experience!!

  6. Software & Hardware   -   #6
    BANNED
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Guatemala
    Posts
    4,097
    Originally posted by Benno@6 February 2004 - 04:23
    Thanks a lot callum, great link

    @ROSSCO_2004
    I dont want to install my OS on that drive, i use it as extra storage
    but im just gonna install SP1 now

    Thanks Benno
    For next time, just get a WinXP CD with SP1 incorporated or even SP1a and RU1. I have 3 WinXP cds, each one that has come out (pro version, that is )

  7. Software & Hardware   -   #7
    Benno's Avatar Poster
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Birmingham
    Age
    32
    Posts
    2,305
    Just installed SP1a and now I see ~150GB I guess thats normal considering the space the filesystem uses and the KB/MB/GB arithmetic

    @DWk I couldnt find a german XPpro with integrated SP1, thats why i had to install it separately

    You Better Keep In Mind That I Can Read Between The Lines


    Never argue with an idiot, they drag you down to there level and beat you with experience!!

  8. Software & Hardware   -   #8
    BANNED
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Guatemala
    Posts
    4,097
    Originally posted by Benno@6 February 2004 - 11:39
    Just installed SP1a and now I see ~150GB I guess thats normal considering the space the filesystem uses and the KB/MB/GB arithmetic

    @DWk I couldnt find a german XPpro with integrated SP1, thats why i had to install it separately
    I see. Well I speak spanish but don't like spanish Os's

    Although, I think I've seen a german sp1 cd somewhere. Try sharereactor

  9. Software & Hardware   -   #9
    tesco's Avatar woowoo
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Canadia
    Posts
    24,069
    DWK isnt spanish your native language? wouldnt it be easier to use a spanish version of xp?

  10. Software & Hardware   -   #10
    BANNED
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Guatemala
    Posts
    4,097
    Originally posted by ROSSCO_2004@6 February 2004 - 17:09
    DWK isnt spanish your native language? wouldnt it be easier to use a spanish version of xp?
    Uhhh not precisely. Even though it is my native(or first) language, I can speak english just as well. However, I prefer everything on the same language B)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •