Your Ad Here Your Ad Here
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20

Thread: 2 Hardrives

  1. #1
    ziggyjuarez's Avatar Poster
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Portland, Oregon
    Age
    28
    Posts
    25,160
    I'm thinking of adding another hard drive to my comp.The one i have now is 147GIG,but im thinking of adding another 200 gig drive but someone told me it can slow down your PC.If so what can i buy to stop this from happening

  2. Software & Hardware   -   #2
    Originally posted by ziggyjuarez@15 April 2004 - 22:13
    I'm thinking of adding another hard drive to my comp.The one i have now is 147GIG,but im thinking of adding another 200 gig drive but someone told me it can slow down your PC.If so what can i buy to stop this from happening
    who told you it would slow down your pc? as far as i know the only way adding a hard drive can slow down a pc is if the hard drive you are adding is slower then the other one and it is added to the same channel, but I dont think a 200 gig would be all that slow really (most likley 7200rpm) lol
    I wouldn't worry about it all that much
    if your worried you can just add them on seperate channels anyway and they won't affect each other at all "one on sata the other on ide, or both on ide but on different channels"
    Q6600 @ 3.42Ghz | Gigabyte EP35-DS3R | EVGA 8800GT 721/1802/2006 w/ Accelero S1 | 4gb Crucial DDR2 @ 760mhz | 750gb Hitachi 7k1000 | Corsair 520HX | 2 x Samsung SyncMaster T240 24" | Windows 7 Ultimate

  3. Software & Hardware   -   #3
    tesco's Avatar woowoo
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Canadia
    Posts
    24,069
    Originally posted by ziggyjuarez@15 April 2004 - 21:13
    I'm thinking of adding another hard drive to my comp.The one i have now is 147GIG,but im thinking of adding another 200 gig drive but someone told me it can slow down your PC.If so what can i buy to stop this from happening
    it is not going to slow down your pc. if anything your older hard drive would be slowing down your big one.

    just make sure you have it set up like this on the ide cables:

    primary ide channel:
    master: old hard drive
    slave: new hard drive

    secondary ide channel:
    any cd drives that youve got can go on the secondary ide channel in any order.

  4. Software & Hardware   -   #4
    ziggyjuarez's Avatar Poster
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Portland, Oregon
    Age
    28
    Posts
    25,160
    master: old hard drive
    slave: new hard drive
    Alright thanks.I think the person who told me that wanted my hard drive,I'll be sure to kick him

  5. Software & Hardware   -   #5
    tesco's Avatar woowoo
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Canadia
    Posts
    24,069
    Originally posted by ziggyjuarez@15 April 2004 - 21:23
    master: old hard drive
    slave: new hard drive
    Alright thanks.I think the person who told me that wanted my hard drive,I'll be sure to kick him
    u do that.

  6. Software & Hardware   -   #6
    Originally posted by ROSSCO_2004+15 April 2004 - 22:34--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (ROSSCO_2004 @ 15 April 2004 - 22:34)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-ziggyjuarez@15 April 2004 - 21:23
    master: old hard drive
    slave: new hard drive
    Alright thanks.I think the person who told me that wanted my hard drive,I&#39;ll be sure to kick him
    u do that. [/b][/quote]
    wow, rossco your reachin 2000 posts soon&#33;&#33;
    and ziggyjuarez, give him a good boot
    Q6600 @ 3.42Ghz | Gigabyte EP35-DS3R | EVGA 8800GT 721/1802/2006 w/ Accelero S1 | 4gb Crucial DDR2 @ 760mhz | 750gb Hitachi 7k1000 | Corsair 520HX | 2 x Samsung SyncMaster T240 24" | Windows 7 Ultimate

  7. Software & Hardware   -   #7
    tesco's Avatar woowoo
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Canadia
    Posts
    24,069
    Originally posted by kaiweiler+15 April 2004 - 21:38--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (kaiweiler @ 15 April 2004 - 21:38)</td></tr><tr><td id='QUOTE'>
    Originally posted by ROSSCO_2004@15 April 2004 - 22:34
    <!--QuoteBegin-ziggyjuarez
    @15 April 2004 - 21:23
    master: old hard drive
    slave: new hard drive
    Alright thanks.I think the person who told me that wanted my hard drive,I&#39;ll be sure to kick him

    u do that.
    wow, rossco your reachin 2000 posts soon&#33;&#33;
    and ziggyjuarez, give him a good boot [/b][/quote]
    i just noticed i was that high&#33; i got to 1000 just a month or two ago&#33; time flies when ur, uhh, on a forum? lol

  8. Software & Hardware   -   #8
    ziggyjuarez's Avatar Poster
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Portland, Oregon
    Age
    28
    Posts
    25,160
    wow 2,000 get to spamin man.i hope i dont stay in here long enough to get 2,000 post

  9. Software & Hardware   -   #9
    Poster BT Rep: +3
    Join Date
    Aug 2003
    Posts
    308
    I have two hds(one 20gig & one 60gig) on my 2.4ghz Sony Vaio and initially the PC isn&#39;t slow but as both hds slowly become full there is a slight slowdown in accessing file and programs. I haven&#39;t seen any slowdown in start-up or shutdown, so I don&#39;t think you have to worry about it since your getting a 200gig hd.

  10. Software & Hardware   -   #10
    tesco's Avatar woowoo
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Canadia
    Posts
    24,069
    Originally posted by dsa16@15 April 2004 - 22:22
    I have two hds(one 20gig & one 60gig) on my 2.4ghz Sony Vaio and initially the PC isn&#39;t slow but as both hds slowly become full there is a slight slowdown in accessing file and programs. I haven&#39;t seen any slowdown in start-up or shutdown, so I don&#39;t think you have to worry about it since your getting a 200gig hd.
    defragment it

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •