Your Ad Here Your Ad Here
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: My 40x12x48 Cdrw Burns Only At 16x

  1. #1
    It used to burn at 40X and I was able to scale it down to lower speeds if needed but now it only says I can burn at 16X max. It is a Digital Research 40X12X48 CDRW and for some reason it doesn't recognize the speed I put in. I have been using 48X Philips CD-R80 cds and they are capable of 48X so why isn't my drive detecting that. I am using Nero 6.3.1.6

  2. Software & Hardware   -   #2
    Poster
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,110
    On a given day or given circumstance, you think you have a limit.
    And you then go for this limit and you touch this limit and you think "Ok, this is the limit".
    As soon as you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further.
    With your mind power, your determination, your instinct and the experience as well, you can fly very high.

    - Ayrton Senna, R.I.P.

  3. Software & Hardware   -   #3
    i'll try that. For some reason when I put in some of my old blank 40X philips Nero says I can burn at 40X. Is there something wrong with the 48X philips cds I got?

  4. Software & Hardware   -   #4
    tesco's Avatar woowoo
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Canadia
    Posts
    24,069
    Originally posted by kildred11@21 April 2004 - 17:18
    i'll try that. For some reason when I put in some of my old blank 40X philips Nero says I can burn at 40X. Is there something wrong with the 48X philips cds I got?
    thay could be mislabelled. ive had mslabelled cds that said 40x but would only burn at 16x...

  5. Software & Hardware   -   #5
    why would i have old 40X Philip cds that can go at 40x and then have brand new 48X Philip that can only go at 16X? That is really messed up. Did they ship the wrong type

  6. Software & Hardware   -   #6
    Samurai's Avatar Usenet Fanboy
    Join Date
    May 2003
    Location
    London, United Kingdom
    Age
    35
    Posts
    4,532
    Have you tried downloading a newer version of Nero?

  7. Software & Hardware   -   #7
    tesco's Avatar woowoo
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Canadia
    Posts
    24,069
    Originally posted by Samurai@21 April 2004 - 17:45
    Have you tried downloading a newer version of Nero?
    6.3.1.6 IS the newest version, lol.

    edit: made a typo typing a number, so i fixed it...

  8. Software & Hardware   -   #8
    Samurai's Avatar Usenet Fanboy
    Join Date
    May 2003
    Location
    London, United Kingdom
    Age
    35
    Posts
    4,532
    Originally posted by ROSSCO_2004+21 April 2004 - 21:52--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (ROSSCO_2004 @ 21 April 2004 - 21:52)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-Samurai@21 April 2004 - 17:45
    Have you tried downloading a newer version of Nero?
    6.2.1.6 IS the newest version, lol. [/b][/quote]
    Firstly he never mentioned what version he was using in the first place. Oh, if 6.2.1.6 is the latest version, why am I using 6.3.0.2?

  9. Software & Hardware   -   #9
    I have noticed that several blank cd-r media companies advertise their media at higher ratings than they can burn at. One way to know for sure is to find the media that did burn at the faster rate and see if your burner will treat that media differently. I have noticed that TDK and Memorex pretty much burn at their advertised rate.

  10. Software & Hardware   -   #10
    atiVidia's Avatar ^would've been cool.
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    1,551
    Originally posted by Samurai+21 April 2004 - 19:06--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Samurai @ 21 April 2004 - 19:06)</td></tr><tr><td id='QUOTE'>
    Originally posted by ROSSCO_2004@21 April 2004 - 21:52
    <!--QuoteBegin-Samurai
    @21 April 2004 - 17:45
    Have you tried downloading a newer version of Nero?

    6.2.1.6 IS the newest version, lol.
    Firstly he never mentioned what version he was using in the first place. Oh, if 6.2.1.6 is the latest version, why am I using 6.3.0.2? [/b][/quote]
    he meant 6316, as in his 1st post...


    geez no need to be such a dou<heb@g

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •