Your Ad Here Your Ad Here
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20

Thread: How To Find Out Of Motherboard

  1. #1
    Anyway to find out, besides opening up the computer?

  2. Software & Hardware   -   #2
    tesco's Avatar woowoo
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Canadia
    Posts
    24,069
    well ya the easiest way would be to open it up and look for something like this on the motherboard:
    Image Resized
    [img]http://slo-tech.com/testi/plate01/agp_slot.jpg' width='200' height='120' border='0' alt='click for full size view'>
    (its the long brown thing, your may not have the white latch on the end though, not all do.)


    but there are other ways...try finding your motherboard model number, then go to the manufacturers website and look it up to see, or try googling it. To get the model number you can try a program called Aida32.

  3. Software & Hardware   -   #3
    clocker's Avatar Shovel Ready
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    15,388
    AIDA 32
    "I am the one who knocks."- Heisenberg

  4. Software & Hardware   -   #4
    lynx's Avatar .
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Yorkshire, England
    Posts
    9,810
    My version of AIDA32 doesn't actually tell me anything significant about AGP, and it is the latest version AFAIK.

    Sandra gives a lot more information.
    .
    Political correctness is based on the principle that it's possible to pick up a turd by the clean end.

  5. Software & Hardware   -   #5
    clocker's Avatar Shovel Ready
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    15,388
    It might not tell you much, but it does tell you if there IS one...
    "I am the one who knocks."- Heisenberg

  6. Software & Hardware   -   #6
    Virtualbody1234's Avatar Forum Star BT Rep: +2
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Canada
    Posts
    11,497
    If you don't want to open the computer then why would you want to know?

    You cannot use it if you don't open the case. So what's the point?

    Just open it and look. You need to do that anyway if you want to use it.

  7. Software & Hardware   -   #7
    clocker's Avatar Shovel Ready
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    15,388
    Cranky Canadian....
    "I am the one who knocks."- Heisenberg

  8. Software & Hardware   -   #8
    lynx's Avatar .
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Yorkshire, England
    Posts
    9,810
    Originally posted by clocker@5 May 2004 - 02:24
    It might not tell you much, but it does tell you if there IS one...
    Actually, it only tells you information about your graphics card, which if it an AGP card then obviously you have an AGP slot.

    But if you've got a pci card you could also have an unused AGP slot but it would not tell you about it.
    .
    Political correctness is based on the principle that it's possible to pick up a turd by the clean end.

  9. Software & Hardware   -   #9
    lynx's Avatar .
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Yorkshire, England
    Posts
    9,810
    Originally posted by clocker@5 May 2004 - 02:37
    Cranky Canadian....
    Ooh, Canadian bashing, can I join in, we've run out of seal cubs?
    .
    Political correctness is based on the principle that it's possible to pick up a turd by the clean end.

  10. Software & Hardware   -   #10
    Originally posted by lynx+4 May 2004 - 22:37--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (lynx &#064; 4 May 2004 - 22:37)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-clocker@5 May 2004 - 02:24
    It might not tell you much, but it does tell you if there IS one...
    Actually, it only tells you information about your graphics card, which if it an AGP card then obviously you have an AGP slot.

    But if you&#39;ve got a pci card you could also have an unused AGP slot but it would not tell you about it. [/b][/quote]
    actually, sorry to prove you wrong, but if you go to Aida32>Motherboard>Motherboard, under "motherboard physical info" it will say "expansion slots", ie 5 PCI, 1 AGP
    Q6600 @ 3.42Ghz | Gigabyte EP35-DS3R | EVGA 8800GT 721/1802/2006 w/ Accelero S1 | 4gb Crucial DDR2 @ 760mhz | 750gb Hitachi 7k1000 | Corsair 520HX | 2 x Samsung SyncMaster T240 24" | Windows 7 Ultimate

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •