Your Ad Here Your Ad Here
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 25

Thread: Is My Modem Broken ?

  1. #1
    Poster
    Join Date
    Dec 2003
    Age
    40
    Posts
    780
    My modem can't connect to remote server anymore.It's a 56k modem (Lucent/Agere SoftModem).Yesterday it worked perfectly, and now it says "Cannot connect to remote server ...".Now I have to use my other modem with which I get a horrible connection speed (36 kb and less )

    What could be the problem, is it broken ?

    here's the query log:
    06-21-2004 07:54:26.089 - File: D:\WINDOWS\System32\tapisrv.dll, Version 5.1.2600**
    06-21-2004 07:54:26.119 - File: D:\WINDOWS\System32\unimdm.tsp, Version 5.1.2600**
    06-21-2004 07:54:26.119 - File: D:\WINDOWS\System32\unimdmat.dll, Version 5.1.2600**
    06-21-2004 07:54:26.119 - File: D:\WINDOWS\System32\uniplat.dll, Version 5.1.2600**
    06-21-2004 07:54:26.139 - File: D:\WINDOWS\System32\drivers\modem.sys, Version 5.1.2600**
    06-21-2004 07:54:26.149 - File: D:\WINDOWS\System32\modemui.dll, Version 5.1.2600**
    06-21-2004 07:54:26.159 - File: D:\WINDOWS\System32\mdminst.dll, Version 5.1.2600**
    06-21-2004 07:54:26.159 - Modem type: Agere Systems PCI Soft Modem
    06-21-2004 07:54:26.159 - Modem inf path: oem10.inf
    06-21-2004 07:54:26.159 - Modem inf section: MONTBLANC_Modem
    06-21-2004 07:54:26.159 - Matching hardware ID: pci\ven_11c1&dev_048c&subsys_044c11c1
    06-21-2004 07:54:26.479 - 115200,8,N,1, ctsfl=1, rtsctl=2
    06-21-2004 07:54:26.489 - Initializing modem.
    06-21-2004 07:54:26.499 - Send: AT<cr>
    06-21-2004 07:54:26.519 - Recv: AT<cr>
    06-21-2004 07:54:26.519 - Command Echo
    06-21-2004 07:54:26.539 - Recv: <cr><lf>OK<cr><lf>
    06-21-2004 07:54:26.539 - Interpreted response: OK
    06-21-2004 07:54:26.549 - Send: AT &F E0 &C1 &D2 V1 S0=0&#092;V1<cr>
    06-21-2004 07:54:26.549 - Recv: AT &F E0 &C1 &D2 V1 S0=0&#092;V1<cr>
    06-21-2004 07:54:26.549 - Command Echo
    06-21-2004 07:54:26.559 - Recv: <cr><lf>OK<cr><lf>
    06-21-2004 07:54:26.559 - Interpreted response: OK
    06-21-2004 07:54:26.569 - Send: ATS7=60S30=0L0M1&#092;N3%C1&K3B0B15B2X3<cr>
    06-21-2004 07:54:26.569 - Recv: <cr><lf>OK<cr><lf>
    06-21-2004 07:54:26.569 - Interpreted response: OK
    06-21-2004 07:54:26.569 - Waiting for a call.
    06-21-2004 07:54:26.579 - Send: at+vcid=1<cr>
    06-21-2004 07:54:26.589 - Recv: <cr><lf>OK<cr><lf>
    06-21-2004 07:54:26.589 - Interpreted response: OK
    06-21-2004 07:54:26.599 - Send: ATS0=0<cr>
    06-21-2004 07:54:26.599 - Recv: <cr><lf>OK<cr><lf>
    06-21-2004 07:54:26.599 - Interpreted response: OK
    06-21-2004 07:54:26.599 - 115200,8,N,1, ctsfl=1, rtsctl=2
    06-21-2004 07:54:26.609 - Initializing modem.
    06-21-2004 07:54:26.619 - Send: AT<cr>
    06-21-2004 07:54:26.619 - Recv: <cr><lf>OK<cr><lf>
    06-21-2004 07:54:26.619 - Interpreted response: OK
    06-21-2004 07:54:26.629 - Send: AT &F E0 &C1 &D2 V1 S0=0&#092;V1<cr>
    06-21-2004 07:54:26.649 - Recv: <cr><lf>OK<cr><lf>
    06-21-2004 07:54:26.649 - Interpreted response: OK
    06-21-2004 07:54:26.659 - Send: ATS7=60S30=0L0M1&#092;N3%C1&K3B0B15B2X3<cr>
    06-21-2004 07:54:26.659 - Recv: <cr><lf>OK<cr><lf>
    06-21-2004 07:54:26.659 - Interpreted response: OK
    06-21-2004 07:54:26.659 - Dialing.
    06-21-2004 07:54:26.669 - Send: ATDP####<cr>
    06-21-2004 07:55:36.009 - Recv: <cr><lf>NO CARRIER<cr><lf>
    06-21-2004 07:55:36.009 - Interpreted response: No Carrier
    06-21-2004 07:55:36.009 - Hanging up the modem.
    06-21-2004 07:55:36.019 - Send: ATH E1<cr>
    06-21-2004 07:55:36.019 - Recv: <cr><lf>OK<cr><lf>
    06-21-2004 07:55:36.019 - Interpreted response: OK
    06-21-2004 07:55:36.019 - 115200,8,N,1, ctsfl=1, rtsctl=2
    06-21-2004 07:55:36.019 - Initializing modem.
    06-21-2004 07:55:36.029 - Send: AT<cr>
    06-21-2004 07:55:36.029 - Recv: AT<cr>
    06-21-2004 07:55:36.029 - Command Echo
    06-21-2004 07:55:36.029 - Recv: <cr><lf>OK<cr><lf>
    06-21-2004 07:55:36.029 - Interpreted response: OK
    06-21-2004 07:55:36.039 - Send: AT &F E0 &C1 &D2 V1 S0=0&#092;V1<cr>
    06-21-2004 07:55:36.049 - Recv: AT &F E0 &C1 &D2 V1 S0=0&#092;V1<cr>
    06-21-2004 07:55:36.049 - Command Echo
    06-21-2004 07:55:36.059 - Recv: <cr><lf>OK<cr><lf>
    06-21-2004 07:55:36.059 - Interpreted response: OK
    06-21-2004 07:55:36.069 - Send: ATS7=60S30=0L0M1&#092;N3%C1&K3B0B15B2X3<cr>
    06-21-2004 07:55:36.069 - Recv: <cr><lf>OK<cr><lf>
    06-21-2004 07:55:36.069 - Interpreted response: OK
    06-21-2004 07:55:36.079 - Waiting for a call.
    06-21-2004 07:55:36.089 - Send: at+vcid=1<cr>
    06-21-2004 07:55:36.089 - Recv: <cr><lf>OK<cr><lf>
    06-21-2004 07:55:36.089 - Interpreted response: OK
    06-21-2004 07:55:36.099 - Send: ATS0=0<cr>
    06-21-2004 07:55:36.099 - Recv: <cr><lf>OK<cr><lf>
    06-21-2004 07:55:36.099 - Interpreted response: OK
    06-21-2004 07:55:36.099 - Session Statistics:
    06-21-2004 07:55:36.099 -* * * * * * * * Reads : 61 bytes
    06-21-2004 07:55:36.099 -* * * * * * * * Writes: 0 bytes
    ATQ0V1E0 - OK
    AT+GMM - H.324 video-ready rev. 1.0
    AT+FCLASS=? - 0,1,8
    AT#CLS=? - COMMAND NOT SUPPORTED
    AT+GCI? - +GCI:B5
    AT+GCI=? - +GCI00,04,07,09,0A,0D,0F,14,16,19,1B,20,25,26,27,2B,2D,2E,31,33,35,36,37,3C,
    3D,46,49,4F,50,51,52,53,54,57,58,59,5E,61,62,64,68,69,6C,70,73,77,7B,7E,7F,
    82,83,84,85,87,88,89,8A,8B,8C,8E,98,9C,9F,A0,A1,A5,A6,A9,AE,B2,B3,B4,B5,B7,
    B8,BB,BC,C1)
    ATI1 - OK
    ATI2 - OK
    ATI3 - Agere SoftModem Version 2.1.30
    ATI4 - Built on 05/23/2003 10:44:01
    ATI5 - 2.1.30, PCI, Perseus, 19
    ATI6 - OK
    ATI7 - PCI
    ATQ0V1E0 - OK
    AT+GMM - H.324 video-ready rev. 1.0
    AT+FCLASS=? - 0,1,8
    AT#CLS=? - COMMAND NOT SUPPORTED
    AT+GCI? - +GCI:B5
    AT+GCI=? - +GCI00,04,07,09,0A,0D,0F,14,16,19,1B,20,25,26,27,2B,2D,2E,31,33,35,36,37,3C,3D,
    46,49,4F,50,51,52,53,54,57,58,59,5E,61,62,64,68,69,6C,70,73,77,7B,7E,7F,82,83,
    84,85,87,88,89,8A,8B,8C,8E,98,9C,9F,A0,A1,A5,A6,A9,AE,B2,B3,B4,B5,B7,B8,BB,
    BC,C1)
    ATI1 - OK
    ATI2 - OK
    ATI3 - Agere SoftModem Version 2.1.30
    ATI4 - Built on 05/23/2003 10:44:01
    ATI5 - 2.1.30, PCI, Perseus, 19
    ATI6 - OK
    ATI7 - PCI
    Please :helpsmile: HELP &#33;&#33;&#33;


  2. Software & Hardware   -   #2
    lynx's Avatar .
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Yorkshire, England
    Posts
    9,810
    06-21-2004 07:54:26.659 - Dialing.
    06-21-2004 07:54:26.669 - Send: ATDP####<cr>
    06-21-2004 07:55:36.009 - Recv: <cr><lf>NO CARRIER<cr><lf>
    06-21-2004 07:55:36.009 - Interpreted response: No Carrier
    Questions:
    1) Pulse dialing? - is that correct?
    2) number #### - if you edited that yourself that&#39;s ok, but was it the correct number?

    Also, look at the modem properties, try turning modem sound on if it is off.
    Can you hear the dial tone? Do you hear the line ringing?
    .
    Political correctness is based on the principle that it's possible to pick up a turd by the clean end.

  3. Software & Hardware   -   #3
    Poster
    Join Date
    Dec 2003
    Age
    40
    Posts
    780
    Originally posted by lynx@21 June 2004 - 08:15
    06-21-2004 07:54:26.659 - Dialing.
    06-21-2004 07:54:26.669 - Send: ATDP####<cr>
    06-21-2004 07:55:36.009 - Recv: <cr><lf>NO CARRIER<cr><lf>
    06-21-2004 07:55:36.009 - Interpreted response: No Carrier
    Questions:
    1) Pulse dialing? - is that correct?
    2) number #### - if you edited that yourself that&#39;s ok, but was it the correct number?

    Also, look at the modem properties, try turning modem sound on if it is off.
    Can you hear the dial tone? Do you hear the line ringing?
    Answers:

    1.) Yes, Pulse dialing is correct
    2.) No I haven&#39;t edited anything

    Thanks for trying to help lynx

    EDIT: The modem sound if ON.I can&#39;t hear the dial tone.


  4. Software & Hardware   -   #4
    tesco's Avatar woowoo
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Canadia
    Posts
    24,069
    I think if you just reinstall modem drivers, and delete then recreate the dialup connection, your sure to fix the problem.

    btw, where do you live that you still use pulse dialing

  5. Software & Hardware   -   #5
    Virtualbody1234's Avatar Forum Star BT Rep: +2
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Canada
    Posts
    11,497
    Originally posted by Dark Ride+21 June 2004 - 18:21--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Dark Ride @ 21 June 2004 - 18:21)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-lynx@21 June 2004 - 08:15
    06-21-2004 07:54:26.659 - Dialing.
    06-21-2004 07:54:26.669 - Send: ATDP####<cr>
    06-21-2004 07:55:36.009 - Recv: <cr><lf>NO CARRIER<cr><lf>
    06-21-2004 07:55:36.009 - Interpreted response: No Carrier
    Questions:
    1) Pulse dialing? - is that correct?
    2) number #### - if you edited that yourself that&#39;s ok, but was it the correct number?

    Also, look at the modem properties, try turning modem sound on if it is off.
    Can you hear the dial tone? Do you hear the line ringing?
    Answers:

    1.) Yes, Pulse dialing is correct
    2.) No I haven&#39;t edited anything

    Thanks for trying to help lynx

    EDIT: The modem sound if ON.I can&#39;t hear the dial tone. [/b][/quote]
    Is the phone line properly connected to the modem?

  6. Software & Hardware   -   #6
    Double Agent
    Join Date
    May 2003
    Posts
    3,603
    is the modem connected to your computer?

  7. Software & Hardware   -   #7
    Poster
    Join Date
    Dec 2003
    Age
    40
    Posts
    780
    The phoneline is connected properly to the modem and the modem is also connected to the PC, otherwise the the system wouldn&#39;t recognize the modem (it&#39;s a PCI modem).

    I will try to re-install the modem and make a new connection.


  8. Software & Hardware   -   #8
    i would suggest this is just your service provider having problems , always the best option is to first ring them and ask if there is a fault mate ,

  9. Software & Hardware   -   #9
    Poster
    Join Date
    Dec 2003
    Age
    40
    Posts
    780
    Iit is not the service provider.I can connect with my other modem.

    This is soooo frustrating


  10. Software & Hardware   -   #10
    Spicker's Avatar AKA jaigandhi5 BT Rep: +7BT Rep +7
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Canada
    Posts
    3,484
    Originally posted by Dark Ride@22 June 2004 - 06:10
    Iit is not the service provider.I can connect with my other modem.

    This is soooo frustrating
    then use the other modem and throw this one away


    am i not the smartest guy on earth B)

    My Blog
    I'm still here.

Page 1 of 3 123 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •