Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Lost Windows Installer!

  1. #1
    Earlyer today i noticed that my general setup was different but i paid it now mind untill i tryed to uninstall a program and then i start to get these messages about it couldn't access the windows intaller service or something like that, my installshield isn't working and i'm not sure really what to do. I have searched the microsoft site for a replacement but so far i haven't found anything to help, i'm not sure if alot of system files were lost or just this was messed up. i am runnin windows XP. the message also says that i am either in safe mode or the installer was installed wrong and i am not ni safe mode, i have cheaked that many times already, if you have a link to help or you know where i should go let me know. i am at a compleate loss.

  2. Software & Hardware   -   #2
    Regular Member BT Rep: +5
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    935
    could you post a screenshot or exactly what installer cant be found? then it will easier to resolve the problem effectively

  3. Software & Hardware   -   #3
    i don't remember how to post a screen shot, if you would kindly direct me in this way i would be more than happy to.

  4. Software & Hardware   -   #4
    Regular Member BT Rep: +5
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    935
    just press the printscrn button located next to f12 on keyboard, then open paint and edit past and then save a jepg, gif and uplaod to the web and show the pic in your post using the img tags

  5. Software & Hardware   -   #5
    that might have to wait for a bit, but i could be something else. i cheaked my device manager and i see nothing, that isn't good. but could i have no drivers? would the computer still run. i have no sound so...

  6. Software & Hardware   -   #6
    Regular Member BT Rep: +5
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    935
    if you have no sound, then most probably you need to install the drivers and as for the device manager, if you are not seeing anything, then thats bad! you got admin rights on the PC?

  7. Software & Hardware   -   #7
    no but i can get them, if you know what to do go ahead and tell, it will be alittle while before i get the pass.

  8. Software & Hardware   -   #8
    Poster
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Burmoda triangle, right behind you!
    Posts
    571
    Originally posted by Gen@5 August 2004 - 02:53
    Earlyer today i noticed that my general setup was different but i paid it now mind untill i tryed to uninstall a program and then i start to get these messages about it couldn't access the windows intaller service or something like that, my installshield isn't working and i'm not sure really what to do. I have searched the microsoft site for a replacement but so far i haven't found anything to help, i'm not sure if alot of system files were lost or just this was messed up. i am runnin windows XP. the message also says that i am either in safe mode or the installer was installed wrong and i am not ni safe mode, i have cheaked that many times already, if you have a link to help or you  know  where i should go let me know. i am at a compleate loss.
    go to :
    start>run and type "services.msc" with no quotes to display the services
    look for "windows installer" service, it shoud be in the "Running" state.
    If it is disabled, right click-properties, enable it and start it.

    if that didn't solve the problem, please post
    Click the longhorn icon to visit my website.
    <span style='color:blue'><span style='font-size:8pt;line-height:100%'> You try Everything in my/our post(s) at YOUR own risk. I/we do not take responsibily for damages, caused by the post(s). Clicking on/or modifying anything in here is not permitted. Whoever edits my sig is a pussy.</span></span>

    ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

  9. Software & Hardware   -   #9
    Well, it works more. I do not get that error but when i try to uninstall something it will freeze during the preperations and if i try to install it will give the error that another installation is already started. alot of other things were disabled also, should they have been enabled, if there are some critical ones please let me know. so i am a little bit closer but not quite there.

  10. Software & Hardware   -   #10
    Poster
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Burmoda triangle, right behind you!
    Posts
    571
    Go to both:
    http://www.theeldergeek.com/protected_storage.htm

    and

    http://www.blackviper.com

    and see which ones you should enable, disable and set to manual
    Click the longhorn icon to visit my website.
    <span style='color:blue'><span style='font-size:8pt;line-height:100%'> You try Everything in my/our post(s) at YOUR own risk. I/we do not take responsibily for damages, caused by the post(s). Clicking on/or modifying anything in here is not permitted. Whoever edits my sig is a pussy.</span></span>

    ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •