Your Ad Here Your Ad Here
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Just to let you know

  1. #1
    Cheese's Avatar Poster
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    is everything.
    Age
    40
    Posts
    19,023
    I got my new board up and running today so thanks for all the help and encouragement that people gave me.

    My failed hardrive I used to install XP and it worked perfectly, go figure.

    Now I've just got to sort these high temps out. <Imagine a laughing smilie here>

  2. Software & Hardware   -   #2
    tesco's Avatar woowoo
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Canadia
    Posts
    24,069
    Quote Originally Posted by Withcheese
    I got my new board up and running today so thanks for all the help and encouragement that people gave me.

    My failed hardrive I used to install XP and it worked perfectly, go figure.

    Now I've just got to sort these high temps out. <Imagine a laughing smilie here>
    congrats. you like it? im sure you do.


    btw i thought this thread was you spamming the moderation or whatever your board is called cause u were leaving this place but i guess not.

  3. Software & Hardware   -   #3
    Spicker's Avatar AKA jaigandhi5 BT Rep: +7BT Rep +7
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Canada
    Posts
    3,484
    see...i told u im good luck...

    My Blog
    I'm still here.

  4. Software & Hardware   -   #4
    Cheese's Avatar Poster
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    is everything.
    Age
    40
    Posts
    19,023
    Quote Originally Posted by ROSSCO_2004
    congrats. you like it? im sure you do.


    btw i thought this thread was you spamming the moderation or whatever your board is called cause u were leaving this place but i guess not.
    I was going to leave when I had 10,000 posts. I was 60 odd shy.

    For feck's sake.

    Now I have to stay another month.

  5. Software & Hardware   -   #5
    RGX's Avatar Unstoppable
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    3,072
    Quote Originally Posted by Withcheese
    I was going to leave when I had 10,000 posts. I was 60 odd shy.

    For feck's sake.

    Now I have to stay another month.
    Oh noes!!!!11122233444554433211111!!!


  6. Software & Hardware   -   #6
    Cheese's Avatar Poster
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    is everything.
    Age
    40
    Posts
    19,023
    I can only get one temp monitor to work with this board and chip (the one provided by Abit) I can't get Speedfan to recognize the board or chip.

    It says it's (the cpu) at 30C idle but I wouldn't mind some verification on that. MBM5 just fecked up everything when I installed that (said the temps were 60 and then so did the abit temp monitor).

    In BIOS it says 30C as well...just want to be sure...

  7. Software & Hardware   -   #7
    tesco's Avatar woowoo
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Canadia
    Posts
    24,069
    Quote Originally Posted by Withcheese
    I can only get one temp monitor to work with this board and chip (the one provided by Abit) I can't get Speedfan to recognize the board or chip.

    It says it's (the cpu) at 30C idle but I wouldn't mind some verification on that. MBM5 just fecked up everything when I installed that (said the temps were 60 and then so did the abit temp monitor).

    In BIOS it says 30C as well...just want to be sure...
    in mbm5 u may have to change some of the sensors around. it may be reading the wrong ones.

    could also be that the bios reads the socket temp and mbm5 reads the on-die temp?

  8. Software & Hardware   -   #8
    Storm's Avatar Poster BT Rep: +3
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    crazy skiing monkey
    Posts
    1,350
    Quote Originally Posted by Withcheese
    I was going to leave when I had 10,000 posts. I was 60 odd shy.

    For feck's sake.

    Now I have to stay another month.
    i think you just need us

  9. Software & Hardware   -   #9
    clocker's Avatar Shovel Ready
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    15,388
    Cheese...what Abit board do you have?
    I know that on the NF7-S, Abit reserves access to the on-die sensor exclusively to it's "shutdown temperature" feature in the BIOS...no other monitoring program is allowed to read it.
    Thus, your BIOS temp and all other apps (MBM5 and SpeedFan included) are actually originating from the socket thermistor- a not altogether satisfactory solution, IMO.

  10. Software & Hardware   -   #10
    Cheese's Avatar Poster
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    is everything.
    Age
    40
    Posts
    19,023
    Quote Originally Posted by clocker
    Cheese...what Abit board do you have?
    I know that on the NF7-S, Abit reserves access to the on-die sensor exclusively to it's "shutdown temperature" feature in the BIOS...no other monitoring program is allowed to read it.
    Thus, your BIOS temp and all other apps (MBM5 and SpeedFan included) are actually originating from the socket thermistor- a not altogether satisfactory solution, IMO.
    I have an Abit KV8 Pro board.

    This is my temp reading thingy:



    It's from Abit Guru...

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •