Your Ad Here Your Ad Here
Results 1 to 3 of 3

Thread: Big Codec Problem

  1. #1
    Proffesional Dumbass
    Join Date
    Oct 2002
    Age
    28
    Posts
    843
    Recently i unistalled an old k-lite codec pack i had and installed the new mega codec pack, everything has gone downhill from there.

    Most files cannot be played in Wmp/clasic/winamp but they will open with divx player (which came with the codec pack). Usually the file freezes when trying to play it in other program, sometimes it plays with the only imformation being the time, but not picture and random squecking sounds.

    Another thing that may help to describe my problem is that when i used to view movie files in a folder as thumbnails there was a picture of the first frame, now there isnt.

    Most of the files that dont work are ones ive saved in an avi format from a dv cam.

    Thanks for any help.

  2. Software & Hardware   -   #2
    Retired
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    1,124
    Make sure you have the newest version of the codec pack: version 1.12

    Do this:
    Start Menu > Run > type: regsvr32 quartz.dll

    With this .reg file you can restore avi thumbnails:
    Code:
    Windows Registry Editor Version 5.00
    
    [HKEY_CLASSES_ROOT\.avi\ShellEx]
    
    [HKEY_CLASSES_ROOT\.avi\ShellEx\{BB2E617C-0920-11d1-9A0B-00C04FC2D6C1}]
    @="{c5a40261-cd64-4ccf-84cb-c394da41d590}"

  3. Software & Hardware   -   #3
    Proffesional Dumbass
    Join Date
    Oct 2002
    Age
    28
    Posts
    843
    thanks dude thats seemed to fix both the thumbnail and the windows media player problems

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •