Your Ad Here Your Ad Here
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: Half Life 2

  1. #1
    numba1xclusive's Avatar Xclusive Gangsta
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    208
    ANyone have any idea of what the system requirements of Half Life 2 are?

    Da Numba1Xclusive King

  2. Games   -   #2
    Guyver's Avatar FORUM STONER
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    I AM CANADIAN!
    Age
    29
    Posts
    3,008
    The minimum system spec is currently targeted at a 700 MHz PC with 128 MB RAM and a DX6-level video card, eg: TNT2 etc, meaning you won't need a supercomputer to run Half-Life 2 but don't expect to see reflective water,dynamic shadows and bump-mapped textures.

    The game running at reasonable detail eg: 25/40 fps, requires a 1600Mhz cpu, 256 mb ram, GeForce4 Ti or Ati Radeon card.

    In real life you need the best from a new game so I would recommend a 2000 cpu, or higher 512 mb ram or higher, GeForce4 Ti4800 128 ddr or ATI Radeon 9600 pro.
    IF you've got the money ATI Radeon 9800 pro. or Geforce FX5900 ultra
    The more power the better but not essential with this game.

    Smith is a bag of douche,FACT.

  3. Games   -   #3
    Smith's Avatar Since 1989.. BT Rep: +1
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    in a plane, high as fuck
    Posts
    5,637
    Quote Originally Posted by Guyver2003
    The minimum system spec is currently targeted at a 700 MHz PC with 128 MB RAM and a DX6-level video card, eg: TNT2 etc, meaning you won't need a supercomputer to run Half-Life 2 but don't expect to see reflective water,dynamic shadows and bump-mapped textures.

    The game running at reasonable detail eg: 25/40 fps, requires a 1600Mhz cpu, 256 mb ram, GeForce4 Ti or Ati Radeon card.

    In real life you need the best from a new game so I would recommend a 2000 cpu, or higher 512 mb ram or higher, GeForce4 Ti4800 128 ddr or ATI Radeon 9600 pro.
    IF you've got the money ATI Radeon 9800 pro. or Geforce FX5900 ultra
    The more power the better but not essential with this game.
    I think your rong.

    PC Gamer said 1.2 ghz, 32mb card, 128 ram.

    but they recomend 2ghz and up with 512 ram, so you dont need a top notch comp

  4. Games   -   #4
    Poster
    Join Date
    Dec 2003
    Age
    40
    Posts
    780
    Pentium 4 1.8 GHz, 256 MB RDRAM PC800 Dual Channel (@ 800 MHz), GeForce 2 MX 400 64MB

    Should run smothly wiht 800x600 @ medium/low settings


  5. Games   -   #5
    yeah, i think the source engine is acually very easy on the resources compared to DoomIII
    -TiMz

  6. Games   -   #6
    Quote Originally Posted by TheCanuk
    I think your rong.

    PC Gamer said 1.2 ghz, 32mb card, 128 ram.

    but they recomend 2ghz and up with 512 ram, so you dont need a top notch comp
    No he's right. Its been those for a few months now and it will play like shit on a 700MH\ but i will play. They built i so it could play on the shittyest pc''s.


  7. Games   -   #7
    numba1xclusive's Avatar Xclusive Gangsta
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    208
    Quote Originally Posted by Timz
    yeah, i think the source engine is acually very easy on the resources compared to DoomIII
    Doom 3 is fuckin heavy. I have that shit, and it runs pretty nicely for 800x600 on medium/high. So prolly Source, with it's sexy ass graphics would run smoothly.

    Also to add to that, I have Hitman COntracts at 1024x768 at high so its prolly really comparable to that..

    Da Numba1Xclusive King

  8. Games   -   #8
    maskawaih's Avatar Custom User Title BT Rep: +3
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Malaysia
    Age
    33
    Posts
    713
    hmmm... another repeated thread about HL2. in every gaming forums.

  9. Games   -   #9
    BawA's Avatar FST Pioneer BT Rep: +1
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Some Where but not here
    Age
    35
    Posts
    4,541
    Quote Originally Posted by Guyver2003
    The minimum system spec is currently targeted at a 700 MHz PC with 128 MB RAM and a DX6-level video card, eg: TNT2 etc, meaning you won't need a supercomputer to run Half-Life 2 but don't expect to see reflective water,dynamic shadows and bump-mapped textures.

    The game running at reasonable detail eg: 25/40 fps, requires a 1600Mhz cpu, 256 mb ram, GeForce4 Ti or Ati Radeon card.

    In real life you need the best from a new game so I would recommend a 2000 cpu, or higher 512 mb ram or higher, GeForce4 Ti4800 128 ddr or ATI Radeon 9600 pro.
    IF you've got the money ATI Radeon 9800 pro. or Geforce FX5900 ultra
    The more power the better but not essential with this game.
    if thats minimum then i can play at high end with my computer sepc.


    "You can be mad as a mad dog at the way things went; you can swear and curse the fates, but when it comes to the end, you have to let go"
    Benjamen button

  10. Games   -   #10
    Quote Originally Posted by bawa@Klite_user
    if thats minimum then i can play at high end with my computer sepc.
    so? wanna cookie?

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •