Your Ad Here Your Ad Here
Results 1 to 8 of 8

Thread: Image size

  1. #1
    Not sure if this is the right place to ask this but how can i make the image size smaller. i know it reduces the quality but thats ok cause the image is really good quality but the size of it is 5 mb.

  2. Software & Hardware   -   #2
    Retired
    Join Date
    Feb 2003
    Posts
    14,058
    I use photoshop to do that

  3. Software & Hardware   -   #3
    manker's Avatar effendi
    Join Date
    May 2004
    Location
    I wear an Even Steven wit
    Posts
    44,031
    I use ACDSee to do it. You can also use Irfanview.

    What program do you have for editing image files?
    I plan on beating him to death with his kids. I'll use them as a bludgeon on his face. -

    --Good for them if they survive.

  4. Software & Hardware   -   #4
    100%'s Avatar ╚════╩═╬════╝
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    13,671
    A simple solution

    http://www.irfanview.com/
    install - load picture
    clik in menu bar >image >resize\resample
    change the DPI to a lower resolution
    OR
    load pic then clik save as (jpeg)
    on right screen lower the quality
    save

    jpeg and gif are lowest quality
    all others are more "expensive"

  5. Software & Hardware   -   #5
    tesco's Avatar woowoo
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Canadia
    Posts
    24,069
    it's good to have fireworks or photoshop.

    with them you can easily resize images and keep them looking good, you can make animations. it's easy to make parts transparent and reducing file size is very easy too.

  6. Software & Hardware   -   #6
    BawA's Avatar FST Pioneer BT Rep: +1
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Some Where but not here
    Age
    35
    Posts
    4,541
    if u have installed MS Office 2003 then u can use Office pic manager to resize images.


    "You can be mad as a mad dog at the way things went; you can swear and curse the fates, but when it comes to the end, you have to let go"
    Benjamen button

  7. Software & Hardware   -   #7
    ok got irfanview but is there anyway to do about 50 pics at once?

  8. Software & Hardware   -   #8
    100%'s Avatar ╚════╩═╬════╝
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    13,671
    open Irfan View and go to File -> Batch Conversion/ Rename
    Last edited by 100%; 11-17-2004 at 03:21 PM.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •