Your Ad Here Your Ad Here
Results 1 to 8 of 8

Thread: After fresh Win XP Install

  1. #1
    Poster
    Join Date
    May 2003
    Location
    London, UK
    Age
    29
    Posts
    301
    I've just reinstalled a fresh win xp but for some reason it can't find my second hard drive is there anyway to enable it without reformating as it has everything i need on there?
    I wasn't going to buy it in the first place, so me downloading it for free isn't losing them any money.

  2. Software & Hardware   -   #2
    tesco's Avatar woowoo
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Canadia
    Posts
    24,069
    did u accidently format it?
    it's not showing in my computer?
    is it in device manager or the disk management? (you can get to both by right clicking my comp>manage)

  3. Software & Hardware   -   #3
    Poster
    Join Date
    May 2003
    Location
    London, UK
    Age
    29
    Posts
    301
    Hi.
    I didn't format it but something weird has gone on as i have to windows xp's installed now both on the same disk but both dont recognise the 2nd drive, when i go comp-manage i get disk unreadable and asks me to convert the disk
    I wasn't going to buy it in the first place, so me downloading it for free isn't losing them any money.

  4. Software & Hardware   -   #4
    peat moss's Avatar Software Farmer BT Rep: +15BT Rep +15BT Rep +15
    Join Date
    May 2003
    Location
    Delta B.C. Canada
    Posts
    10,816
    Start over again , and delete both partions ! Been there done that, got the tee shirt!

  5. Software & Hardware   -   #5
    Poster
    Join Date
    May 2003
    Location
    London, UK
    Age
    29
    Posts
    301
    Lol thats second nature for me to do thigns like that anyway. Once XP is reinstalled and SP1 reapplyed is there a chance I could access the second HD without a reformat?
    I wasn't going to buy it in the first place, so me downloading it for free isn't losing them any money.

  6. Software & Hardware   -   #6
    Virtualbody1234's Avatar Forum Star BT Rep: +2
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Canada
    Posts
    11,497
    If you format the C: partition then you'll lose data from there. Any other partitons should be ok.

    Do you have a spare HDD? You could unplug your current drive and plug in the spare drive and format and install the OS. After that you could plug in the original drive as a slave to retrieve data from there.

  7. Software & Hardware   -   #7
    Snee's Avatar Error xɐʇuʎs BT Rep: +1
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    on something.
    Age
    38
    Posts
    22,677
    You could dl knoppix or something, burn it and then boot from the knoppix-cd, if the files aren't entirely corrupted you might be able to access them that way. And thus you could move them to another partition before formatting.

  8. Software & Hardware   -   #8
    What is the size of the unreadable partition

    if it is over 137Gb try installing SP 1 or 2 and see if that fixes it
    There are 10 types of people in the world those who understand binary and those who dont

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •