Your Ad Here Your Ad Here
Page 1 of 4 1234 LastLast
Results 1 to 10 of 33

Thread: Can't make my new computer working help!

  1. #1
    leonidas's Avatar Poster
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Paris
    Age
    36
    Posts
    1,223
    I've bought part of the computer separatly, I've got a motherboard Asus a7n8x-x, AMD Barton 2500, nvidia geforce 64 mo, 256 DDR ram, 160 go seagate HDD, and I can't make everything working.
    I've tried to install Win XP Pro Corp with the 6 boot disks, then Win98, then a bootable version of Xp Pro Corp, nothing worked. Sometimes The computer doesn't even Make the sound "beep"when turning it on, sometimes it does, sometimes it's looking for DMI pool data or something. Right now it just displays "08-19-2003 Nvidia-nf".

    I don't know what 's wrong. It may come from the bios setting as I once exit the bios saving changes, thinking it was going to work.

    Does someone knows what I would have to check in the bios?

    Do I have to flash the bios maybe ?

    Any help would be much apreciated
    Thanks in advance.

    Leonidas

  2. Software & Hardware   -   #2
    Virtualbody1234's Avatar Forum Star BT Rep: +2
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Canada
    Posts
    11,497
    Je pense qui faut faire un "Clear CMOS". Ça doit être expliqué dans le manuel.

    Télécharge le manuel français: Clicker à drote sur --> http://www.asus.com.cn/pub/ASUS/mb/s...61_a7n8x-x.pdf et sauver le fichier sur ton disque dur.

    Ou tu peut te servir de celui qui vien avec la carte maitresse, si tu la.

  3. Software & Hardware   -   #3
    Spicker's Avatar AKA jaigandhi5 BT Rep: +7BT Rep +7
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Canada
    Posts
    3,484
    bonjour?

    My Blog
    I'm still here.

  4. Software & Hardware   -   #4
    leonidas's Avatar Poster
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Paris
    Age
    36
    Posts
    1,223
    I've been doing both clear Cmos and bios flashing, corectly I hope, and know the computer starts all the time, but ever stops at the fucking step of : "verifying DMI pool data"

    Does someone knows how to fix that?

  5. Software & Hardware   -   #5
    Poster
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Michigan
    Posts
    259
    That happened to my PC as well. Try the disks one last time, if not, then format your drive. After I formatted my drive I was able to install windows.

  6. Software & Hardware   -   #6
    leonidas's Avatar Poster
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Paris
    Age
    36
    Posts
    1,223
    for the clear Cmos I had to quit the little batery on the mother board and shift the Cmos jumper to thge right, right ? like with all motherboards. No?

  7. Software & Hardware   -   #7
    tesco's Avatar woowoo
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Canadia
    Posts
    24,069
    Quote Originally Posted by leonidas
    for the clear Cmos I had to quit the little batery on the mother board and shift the Cmos jumper to thge right, right ? like with all motherboards. No?
    you don't have to do both.
    it's one or the other.


    edit: What is the boot order set to? (in bios)

    it should go something like:
    floppy
    optical (cdrom)
    hard drive

    it will then boot from the cd.
    also make sure that the bios is detecting the cd drive(s) and hard drive(s) correctly.
    Last edited by tesco; 12-22-2004 at 10:57 PM.

  8. Software & Hardware   -   #8
    leonidas's Avatar Poster
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Paris
    Age
    36
    Posts
    1,223
    Quote Originally Posted by rossco_2004
    you don't have to do both.
    it's one or the other.


    edit: What is the boot order set to? (in bios)

    it should go something like:
    floppy
    optical (cdrom)
    hard drive

    it will then boot from the cd.
    also make sure that the bios is detecting the cd drive(s) and hard drive(s) correctly.

    I've set the priorities in that order, no changes...
    The computer detects also the hdd and the cdrom in the list when the computer starts up, you know.. primary master hdd...etc...

  9. Software & Hardware   -   #9
    Samurai's Avatar Usenet Fanboy
    Join Date
    May 2003
    Location
    London, United Kingdom
    Age
    35
    Posts
    4,532
    set them all to CD only then change back after boot

  10. Software & Hardware   -   #10
    leonidas's Avatar Poster
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Paris
    Age
    36
    Posts
    1,223
    I've just tried with two version of xp pro corp, one bootable (So no bootdiskquette needed I guess), and one more old, not bootable, so I put the 3/2 floppy boot disquette in the computer, with the cdrom of xp.

    none of the two worked

    -With the bootable cd, It stops after
    "verifying DMI pool data"
    and
    "boot from cd"

    With the non bootable cd, I got this:

    "verifying DMI pool data"
    and
    "Setup is inspecting your computer's ......" (can't finished to read the sentence cause the computer restarts at this time)

    And it will restarts for ever if I don't stop it.

Page 1 of 4 1234 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •