Your Ad Here Your Ad Here
Results 1 to 10 of 10

Thread: S-video problem [Black & white only]

  1. #1
    masta.z's Avatar Canadian Scot
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Ottawa, Canada
    Posts
    273

    Surprised/Amazed

    hey, i've been having a problem recently with S-video output only, i tried connecting my computer upto my TV with S-Video but the sdisplay is only in black and white.
    previously i have managed it fine, and i can't work out why this time it's displaying only black and white instead of full colour. i've set the frequency to 60Hz and made sure the output is NTSC (damn crappy northern american NTSC crap *ahem*) and played around with every other setting i could find, yet it still refuses to output in colour
    any ideas?

    Ati Radeon 9200pro before you ask

    Peace
    MAsta.z!

    I'm gonna buy a gun and start a war // if you can tell me something worth fighting for

  2. Software & Hardware   -   #2
    fkdup74's Avatar Pneuberator.
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    3,616
    have you had any other s-video components hooked up to the TV?
    and did they work right?
    have you hooked any other s-video displays to the PC?
    and did they work right?
    (recently that is...since you started having this prob....)

    and lay off the crappy NTSC
    it may be crap but its ours (we still got a better frame rate)

    and its "color" not "colour"
    I am just a worthless liar. I am just an imbecile.
    I will only complicate you. Trust in me and fall as well.
    I will find a center in you. I will chew it up and leave.
    I will work to elevate you just enough to bring you down.

  3. Software & Hardware   -   #3
    fkdup74's Avatar Pneuberator.
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    3,616
    and how long is your cable?
    i found this:
    http://www.wildwestelectronics.net/moncabconyou.html

    (of course it could just be a sales pitch for monster cable, but...)
    Last edited by FKDUP74; 12-28-2004 at 12:15 AM.
    I am just a worthless liar. I am just an imbecile.
    I will only complicate you. Trust in me and fall as well.
    I will find a center in you. I will chew it up and leave.
    I will work to elevate you just enough to bring you down.

  4. Software & Hardware   -   #4
    tesco's Avatar woowoo
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Canadia
    Posts
    24,069
    could be a setting in the ati control panel.

    in the nvidia's one it was set to b&w as default in the newest driver (dont ask why).

    To get to the ati contorl panel right click desktop>properties>settings>advanced>click the ati tab(s).
    look around there for color settings.

  5. Software & Hardware   -   #5
    masta.z's Avatar Canadian Scot
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Ottawa, Canada
    Posts
    273

    Laugh

    Quote Originally Posted by FKDUP74
    have you had any other s-video components hooked up to the TV?
    and did they work right?
    have you hooked any other s-video displays to the PC?
    and did they work right?
    (recently that is...since you started having this prob....)

    and lay off the crappy NTSC
    it may be crap but its ours (we still got a better frame rate)

    and its "color" not "colour"
    just tried to connect DVD-player up to tv with s-video and it no worky atall, not even black and white piccy, just all fuzzy like thingy (think it a crappy dvd player)
    i ain't got any other tvs to try hooking comp upto that use s-video atm, until i take me computer outside and 50yards down to cottage at the end of motel, which as it a high of -5 today i think i'll wait for now

    as for the cable thingy it's the exact same cable i used in the exact same tv and exact same computer (with probable driver updates) and i used to get COLOUR..

    ...and NTSC sux :p



    @rosco i'll have a look around in the settings for something similar when am on me comp later (using parents comp atm) and i'll report back if i find anything

    peace
    Masta.z!
    Last edited by masta.z; 12-28-2004 at 05:42 PM. Reason: to annoy fkdup :D

    I'm gonna buy a gun and start a war // if you can tell me something worth fighting for

  6. Software & Hardware   -   #6
    Spicker's Avatar AKA jaigandhi5 BT Rep: +7BT Rep +7
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Canada
    Posts
    3,484
    i thought this was some racist thread

    My Blog
    I'm still here.

  7. Software & Hardware   -   #7
    muchspl2
    Guest
    yea it will be b&w if you don't specify s-vid in your display preferences, the default is composet.

  8. Software & Hardware   -   #8
    Quote Originally Posted by jaigandhi5
    i thought this was some racist thread
    Not racist...But maybe an issue with colour vs. color......The great -our debate

    Until 1998, Canadian Press bucked an institution as Canadian as snow in June. Its style manual insisted that its writers spell colour and honour without the u's.

    In its defence, CP said that the spelling issue was not settled in Canada until 1890, when John A. Macdonald personally ruled in favour of -our so that "the same system should obtain in all portions of the British Empire." (Macdonald's order-in-council still applies to writers in government offices, a rare English example of language by edict!)

    But as CP pointed out, only about 40 common words take -our, while many common words do not. And as Henry Fowler points out in his Modern English Usage, "By the side of favour there is horror , beside ardour pallor, beside odour tremor, and so forth." Worse still, many words that take -our lose the extra letter when the words are elongated. Glamour becomes glamorous , honour becomes honorary and colour becomes coloration.

    However, newspapers notwithstanding, the most recent version of the Gage Canadian Dictionary finally gave the -our spellings precedence. And the Ottawa Citizen has returned to -our, suggesting a trend that we at Cornerstone can only cheer. Now that CP itself has fallen into line, the debate is pretty well over.

    quoted from http://www.cornerstoneword.com/misc/cdneng/cdneng.htm

  9. Software & Hardware   -   #9
    fkdup74's Avatar Pneuberator.
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    3,616
    Quote Originally Posted by accat13
    In its defence, CP said that the spelling issue was not settled in Canada until 1890, when John A. Macdonald personally ruled in favour of -our so that "the same system should obtain in all portions of the British Empire." (Macdonald's order-in-council still applies to writers in government offices, a rare English example of language by edict!)
    blah....the whole world spent centuries trying to get out of Britain's grip...
    and Canada goes and embraces it....

    Quote Originally Posted by masta.z
    just tried to connect DVD-player up to tv with s-video and it no worky atall, not even black and white piccy, just all fuzzy like thingy (think it a crappy dvd player)
    hmmm.......maybe the TVs s-vid is goin bugshit?
    I am just a worthless liar. I am just an imbecile.
    I will only complicate you. Trust in me and fall as well.
    I will find a center in you. I will chew it up and leave.
    I will work to elevate you just enough to bring you down.

  10. Software & Hardware   -   #10
    masta.z's Avatar Canadian Scot
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Ottawa, Canada
    Posts
    273
    hmmm, i tried connecting me s-video to a different tv and it was b/w aswell but i tried using me s-vid --> composite thingy ma bob and it worked fine

    no idea how to fix s-vid problem but for now i has colour so it all good

    tanx for help

    peace
    Masta.z

    (p.s. fkdup sucks baws :p)

    I'm gonna buy a gun and start a war // if you can tell me something worth fighting for

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •