Your Ad Here Your Ad Here
Results 1 to 6 of 6

Thread: Computer crashes on start-up

  1. #1
    hugoharding's Avatar its changed since 02
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    London
    Age
    30
    Posts
    298
    I'm having a problem with my PC, it crashes on start-up.
    I turn it on, and get to the windows XP log on screen, I type in my password, and it all starts to load up, then it restarts.
    I haven't got a clue what's wrong with it, it hasn't worked in a couple of days.
    Does anyone know what to do, I got it to load up in safe mode, but I don't know how to fix it. But it does load in safe mode if that helps.
    Can anyone help me?

    Cheers,
    Hugo.

  2. Software & Hardware   -   #2
    orcutt989's Avatar Blargh
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    States
    Posts
    2,227
    Load into safe mode, run as many spyware/adaware scanning programs as possible, then run your antivirus. I am going to assume it is probably a service, Virtualbody, or Rossco can help you out with that. You are going to have to disasble a service that restarts your computer when there are errors, but I dont know how to do that.

  3. Software & Hardware   -   #3
    peat moss's Avatar Software Farmer BT Rep: +15BT Rep +15BT Rep +15
    Join Date
    May 2003
    Location
    Delta B.C. Canada
    Posts
    10,816
    Disable Auto restart :

    http://www.tweakxp.com/tweak433.aspx

  4. Software & Hardware   -   #4
    orcutt989's Avatar Blargh
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    States
    Posts
    2,227
    Quote Originally Posted by peat moss
    Yeah that is it!! I forgot to mention Peat Moss too!

  5. Software & Hardware   -   #5
    fkdup74's Avatar Pneuberator.
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    3,616
    now i dont wanna be the cause of anyone hittin the panic button, but....
    if the spy/adware/virus scan, etc dont get ya runnin....
    (and i rellay hope it does, it would be so much easier and cheaper)
    better start checkin hardware
    cuz i have had windows boot to safe mode smoothly
    even when my RAM & GFX card was failing

    do all the software tricks you can think of first though
    I am just a worthless liar. I am just an imbecile.
    I will only complicate you. Trust in me and fall as well.
    I will find a center in you. I will chew it up and leave.
    I will work to elevate you just enough to bring you down.

  6. Software & Hardware   -   #6
    tesco's Avatar woowoo
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Canadia
    Posts
    24,069
    yes dpo what peat moss said.
    then instead of a restart you will get a blue screen with an error message. write down all info you can find on that screen then post it here.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •