Your Ad Here Your Ad Here
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: upgrade from amd 2600 to AM 64

  1. #1
    can I curse? FUCK!
    Join Date
    May 2003
    Posts
    1,295
    would there be a noticeable difference between the performance because if the OS isn't 64 bit, then the full power is bottlenecked right? Also, is L2 512k cache good enough? And, whats the difference between socket 939 and 754? I'm thinking of buying either http://www.newegg.com/app/ViewProduc...103-483&depa=0
    that or http://www.newegg.com/app/ViewProduc...103-500&depa=0
    Lol one more question. Which cores are better?
    Last edited by Shiranai_Baka; 01-03-2005 at 09:37 PM. Reason: mispelling

  2. Software & Hardware   -   #2
    silent h3ro's Avatar Poster BT Rep: +9BT Rep +9
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Detroit
    Age
    27
    Posts
    4,461
    Socket 939 runs cooler, quieter (I think) and uses less power then 754 sockets yet the cpu is just as powerful. I have a 939 socket 3500+.

    EDIT:
    Last edited by silent h3ro; 01-03-2005 at 10:00 PM.

  3. Software & Hardware   -   #3
    silent h3ro's Avatar Poster BT Rep: +9BT Rep +9
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Detroit
    Age
    27
    Posts
    4,461
    Also if u have the money then obviuosly the 939 sockets are better than the 754 ones.

  4. Software & Hardware   -   #4
    can I curse? FUCK!
    Join Date
    May 2003
    Posts
    1,295
    so is 512k enough cache? for playing high end games.
    Last edited by Shiranai_Baka; 01-03-2005 at 10:09 PM.

  5. Software & Hardware   -   #5
    silent h3ro's Avatar Poster BT Rep: +9BT Rep +9
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Detroit
    Age
    27
    Posts
    4,461
    Yes I have 512KB L2 Cache and it runs all my games flawlessly. I can run Half-Life 2 on the highest settings and its still very smooth ( I havent measered my framerates yet). I'm sure a 3200+ woudlnt be much different, especially with the high end card that u have now. I only got the 3500+ is because after the 3500+ is the 3800+ and 4000+ and they each are like 300 more added on to each other in price, so 3500+ was the best bet. But yea the 3200+ 939 socket should run high end games great.
    Last edited by silent h3ro; 01-03-2005 at 10:19 PM.

  6. Software & Hardware   -   #6
    SciManAl's Avatar Hardware guy
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Wichita Kansas
    Posts
    899
    clear
    Last edited by SciManAl; 03-15-2006 at 03:28 AM.

  7. Software & Hardware   -   #7
    Darth Sushi's Avatar Sushi Lord
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Corisant
    Posts
    5,813
    Don't worry too much about the cache size. Look at Intel...the prescott has 1mb of cache while the northwood has only 512kb yet the speed difference is laughable while the heat difference is ludicrous.

  8. Software & Hardware   -   #8
    can I curse? FUCK!
    Join Date
    May 2003
    Posts
    1,295
    Hrrm.. I don't understand the FSB speed, it says integrated into chip.. O.o
    Last edited by Shiranai_Baka; 01-04-2005 at 12:10 AM.

  9. Software & Hardware   -   #9
    silent h3ro's Avatar Poster BT Rep: +9BT Rep +9
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Detroit
    Age
    27
    Posts
    4,461
    Quote Originally Posted by Shiranai_Baka
    Hrrm.. I don't understand the FSB speed, it says integrated into chip.. O.o
    Yea the FSB speed is usually integrated onto the chip (someone correct me if I'm wrong, unless its on the mobo ). What?
    Last edited by silent h3ro; 01-04-2005 at 01:37 AM.

  10. Software & Hardware   -   #10
    can I curse? FUCK!
    Join Date
    May 2003
    Posts
    1,295
    so.. whats the speed of the fsb?
    (I've still got the core question unanswered =P)
    Last edited by Shiranai_Baka; 01-04-2005 at 02:00 AM.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •