Your Ad Here Your Ad Here
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: ASPI problem on Win98 System

  1. #1
    Josh's Avatar QX9650 @ 4.02Ghz
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Stokesley UK
    Age
    30
    Posts
    292
    "Error Message
    the ASPI interface could not be initialized correctly(error E8H)

    No Adapters Found"

    I downloaded latested ASPI and installed on the system this is all with EAC and all other rippers say other message like winamp about encoder and decoders how do i fix the ASPI ?????? please help

  2. Software & Hardware   -   #2
    Harsh!'s Avatar n00b
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    New Zealand
    Posts
    551
    I think you need to have it enabled in your BIOS before you install Windows...

    Nevermind me, Im probably thinking of something else..hehehe.
    Last edited by Harsh!; 02-23-2005 at 08:30 PM.

  3. Software & Hardware   -   #3
    sparsely's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    static hum
    Posts
    3,538
    I"m guessing that Harsh! is thinking of power management
    with 9x, I don't think you have to install the aspi layer, as it's already there by default.

    this post is guaranteed 100% parrot-free

  4. Software & Hardware   -   #4
    Josh's Avatar QX9650 @ 4.02Ghz
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Stokesley UK
    Age
    30
    Posts
    292
    so i just need to enable it in BIOS ok cool i will check it out

  5. Software & Hardware   -   #5
    sparsely's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    static hum
    Posts
    3,538
    nooooo
    there's nothing in CMOS/BIOS that affect the Windows ASPI layer

    this post is guaranteed 100% parrot-free

  6. Software & Hardware   -   #6
    Josh's Avatar QX9650 @ 4.02Ghz
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Stokesley UK
    Age
    30
    Posts
    292
    ok so whats the problem ?????

  7. Software & Hardware   -   #7
    Try nero's aspi interface,

    Download the demo and extract "WNASPI32.DLL" from the installer to the windows/system folder.

  8. Software & Hardware   -   #8
    peat moss's Avatar Software Farmer BT Rep: +15BT Rep +15BT Rep +15
    Join Date
    May 2003
    Location
    Delta B.C. Canada
    Posts
    10,816
    Or maybe post in Neowin , I see they have a separate win98 section . Just a thought tho. Win98 seems so far away......... I'v forgot all those problems .

  9. Software & Hardware   -   #9
    Josh's Avatar QX9650 @ 4.02Ghz
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Stokesley UK
    Age
    30
    Posts
    292
    Lol well i know its a old system its Second Edition tho if that makes a different i glad i dont have these problems on my xp system

  10. Software & Hardware   -   #10
    skelley521's Avatar puter ghost
    Join Date
    Feb 2003
    Posts
    824
    Google aspi...the first 3 pages will give you good info.
    Also, here is a good site:
    http://radified.com/ASPI/forceaspi.htm
    I have tried to fix the aspi layer on several 98 machines and the only real fix seemed to be a fresh install.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •